Kelionių organizatoriaus „Coral Travel Lithuania“ krypties vadovė Aušra Vickienė pranešime žiniasklaidai atskleidžia priežastis, kodėl į savo atostogų planus būtinai turėtumėte įtraukti Bodrumą.

Paplūdimių įvairovė ir palankus vėjas

Bodrume yra tiek daug skirtingų paplūdimių, jog kiekvieno atostogautojo lūkesčiai bus patenkinti su kaupu.

„Keliaujantys su vaikais atras puikaus smėlio krantų, tuo tarpu romantikos ar nuotykių ištroškę gali rinktis egzotiškas maudynes akmenuotuose ar atokiuose turkio spalvos vandenyse, dvelkiančiuose ramybe“, – pasakoja A. Vickienė.

Vandens sporto mėgėjai taip pat pamėgę Bodrumą, nes čia visuomet pučia palankus, nuo Egėjo jūros sklindantis vėjas.

„Atostogautojai gali rinktis iš tokių vandens pramogų kaip skrydis parasparniu virš vandens, nardymas, burlenčių sportas, plaukimas vandens slidėmis. Ramesnių veiklų trokštantys gali išbandyti plaukiojimą irklentėmis, valtimis, plaustais ar žvejybą, kuriai Bodrume itin palankios sąlygos: ten krištolo skaidrumo vanduo bei daugybė nuostabių įlankėlių, tinkamų patogiai priplaukti ir prisišvartuoti“, – teigia krypties vadovė.

Ramus, bet nenuobodus poilsis šeimai

Spėjusiems atsidžiaugti pramogomis viešbutyje, kurortas gali pasiūlyti šūsnį šeimoms tinkamų veiklų ir pramogų už viešbučio ribų.

„Puikus pasirinkimas turiningai šeimos popietei yra Povandeninės Archeologijos muziejus, įsikūręs Bodrumo pilies teritorijoje. Jame eksponuojama įspūdinga senovinių laivų nuolaužų kolekcija, galinti pasigirti daugiau nei 3000 radinių iš romėnų, kryžiuočių ir Osmanų imperijos laikų. Ten galima išvysti net ir iš jūros gelmių ištrauktų lobių. Šis muziejus sudomins visą šeimą, o ypač vyresnius vaikus“, – teigia krypties vadovė.

Aktyvioms šeimoms, trokštančioms išbandyti neįtikėtinai smagių vandens pramogų, būtina aplankyti milžinišką „Dedeman“ vandens parką.

„Tai ne tik pirmasis tokio pobūdžio parkas Turkijoje, bet ir didžiausias visoje šalyje. Vandens parkas yra išsidėstęs 40 000 kvadratinių metrų plote, jame yra daugybė vandens čiuožyklų bei kitų vandens pramogų, pavyzdžiui, bangų baseinas, lietaus šokiai ar tingioji upė „lazy river“, kurioje galima plaukioti su padangomis“, – dalinasi kelionių ekspertė.

Rojus vakarėlių liūtams

Bodrume turbūt yra daugiau barų ir naktinių klubų, nei bet kuriame kitame Turkijos kurorte. Šį kurortą, dar vadinamą „nemiegančių akių miestu”, dažnai renkasi ir linksmybių ištroškusios poros ar draugų kompanijos.

„Bodrumo kurortas gali pasigirti gausia pramogų ir naktinių klubų kolekcija. Naktinio gyvenimo mylėtojai itin pamėgę kurorto centre esančią vadinamąją „barų gatvę“ (Cumhuriyet Street), kurioje gausu ekstravagantiškų ir gyvybingų klubų bei barų. Dėl daugybės pasilinksminimo vietų pasirinkimo, vakaro kokteilio kaina stipriai varijuojanti, o tie, kurie vengia alkoholio, gali išbandyti vieną iš daugelio kaljano barų“, – pasakoja A. Vickienė.

Beje, vakarėliai Bodrume vyksta ne tik sausumoje, bet ir jachtose bei katamaranuose įrengtuose naktiniuose klubuose. Ten iki paryčių galima šokti skaidrioje šokių aikštelėje su VIP kabinomis, groja pasaulyje garsūs didžėjai, vyksta įspūdingi lazerių pasirodymai bei smagūs putų vakarėliai.

Lėtos gurmaniškos vakarienės

Centrinės Bodrumo gatvės nuolat pilnos atostogautojų ir vietinių, einančių link promenados prie jūros. Poilsiautojai neaplenkia daugybės pakeliui esančių restoranų, kavinių bei barų. Atostogautojams siūlomi aperityvo ar kiti kokteiliai, įskaitant ir egzotiškus vietinius gėrimus, tokius kaip rakija, – tai stiprus turkiškas alkoholinis gėrimas, dar vadinamas „liūto pienu“.

Pagal turkų tradiciją Bodrumo restoranuose vakarienė gali trukti daugybę valandų. Siekiama, kad keliautojai pamirštų stresą ir rūpesčius bei neskubėdami mėgautųsi gardžiausiu maistu.

„Vakarienė paprastai prasideda nuo garsiosios užkandžių „meze“ lėkštės kartu su rakija ir baigiasi desertu. Būtina paragauti ir šviežios žuvies bei jūros gėrybių. Ypač vertinami aštunkojų patiekalai, o kur dar sultingi vaisiai ar šviežios daržovės, pašlakstytos vietiniu sodraus skonio alyvuogių aliejumi... Bodrumas turi daugybę fantastiškų restoranų, kurie nustebins ne tik patiekalų kokybe, bet ir interjeru bei puikiu aptarnavimu“, – pastebi A. Vickienė.

Tobula kryptis romantikams

Lėtai vaikščiodami siauromis, akmenimis grįstomis Bodrumo gatvelėmis užuosite citrusinių vaisių medžių, alyvmedžių sodų ar spalvingų gėlių kvapus. Priėję jachtų prieplaukas pasijusite it atostogų atviruke, o išvydę saulėlydį galbūt net trumpam prarasite kalbos dovaną: sakoma, kad Bodrumo saulėlydžiai – vieni gražiausių pasaulyje.

„Bodrumas išties tobulas pasirinkimas poilsiautojams, išsiilgusiems romantikos. Viena garsiausių vietų kurorte, kur poilsiautojai specialiai vyksta palydėti saulės, yra Turgutreiso kaimas. Nesvarbu, ar saulę ten lydėsite nuo jūros pakrantės, ar nuo kalvos, – saulėlydžio metu ryškiomis spalvomis nušvitęs dangus sužavės ilgam. Kai kurie ten atsiveža sulankstomas kėdes ar pledus, užkandžių bei vietinio vyno ir mielai skiria valandą ar dvi šiam įsimintam potyriui“, – pasakoja kelionių mylėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją