Skaičiau, jog prieš balsavimą Rusijos atstovai gąsdino kitų valstybių delegatus, kad ne tik balsavimas už, bet ir susilaikymas bei nedalyvavimas balsavime bus suprantami kaip nedraugiški veiksmai Rusijos atžvilgiu, po kurių lauks atitinkamos pasekmės. 93 šalys į šiuos grasinimus nekreipė dėmesio ir balsavo už, 24 šalys grasinimams pasidavė ir balsavo prieš, 58 – išdrįso susilaikyti ir dar kelios – nedalyvauti. Rusijos narystė buvo suspenduota.

Ėmus nagrinėti kurios šalys kaip balsavo, pastebėjau įdomių dalykų. Visos Europos bei Vakarų civilizacijai priklausančios valstybės, išskyrus, aišku, Baltarusiją, balsavo teisingai. Įdomu, kad net Rusijos draugė Serbija, taip pat balsavo už Rusijos suspendavimą. Tiesa, paskui serbų prezidentas vartėsi iš gaidžio, kad jie kitaip negalėjo, nes rizikavo susigadinti santykius su Europos Sąjunga, kurie panašu, visgi yra svarbesni nei santykiai su Rusija. Rusams yra apie ką pamąstyti, jei net tokie draugai reikalui atėjus atsuka nugarą. Kelios šalys iš abiejų Amerikos žemynų susilaikė arba balsavo prieš, bet tokių buvo labai mažai. Paaiškėjo, kad daugiausia draugų Rusija turi Afrikoje ir Azijoje, nes didžioji dauguma balsavusių prieš arba susilaikiusių šalių buvo iš šių žemynų. Kita vertus, vėlgi, susilaikiusių šalių buvo daugiau ir žinant, kad Rusija grasino ir joms, tai negali visiškai užtikrintai teigti, kad jos yra Rusijos draugės.

Afrika kaip žemynas, pats savaime yra neproduktyvus, nestabilus ir korumpuotas, tad mes jo čia neliesime. Mane kur kas labiau nuvylė Azija, kurioje vos šešios valstybės balsavo teigiamai. Atmetus teisingai balsavusias provakarietiškos orientacijos šalis tokias kaip Izraelis, Japonija, Pietų Korėja ir Filipinai, mums ne kažkas ir belieka. Žinote kas tos likusios dvi? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)