Žinau, kad kiti galvoja kitaip. Aš net pats pažįstu žmones, kurie išsigandę karo Ukrainoje, jau buvo dukart pabėgę iš Lietuvos, nes galvojo, kad karo veiksmai prasidės ir pas mus. Tik prasidėjus agresijai jie išvyko į Ispaniją, tačiau po kiek laiko pamatę, jog karas neprasidėjo, parskrido namo. Truputį pagyvenus lietuviškoje aplinkoje, jų baimės sugrįžo ir jie vėl išvyko. Tai yra normalu, psichologai sako, jog jei kažkokie veiksmai gali suteikti ramybę, tai ir daryk tuos veiksmus. Taip pat yra ir su visokiais druskos ar konservų pirkėjais. Tegul jie tik perka jei nuo to taps ramesni. Aišku, užknisa, kai beverdant sriubą pritrūksti druskos ir per tokius panikuotojus negali jos nusipirkti, bet čia tokie mažareikšmiai nepatogumai palyginus su tuo ką išgyvena ukrainiečiai. Kiti mano pažįstami ruošdamiesi karui susipirko didžiulį maišą maisto atsargų ir jautėsi ramiau. Laikė jie tą maišą automobilio bagažinėje ir ištisai bambėjo, kad per jį į bagažinę daugiau niekas nebetelpa. Karui neatėjus jie po truputį patys ėmė tas atsargas vartoti, tai nežinau ar jau viską suvalgė, ar dar kažkas liko.

Taigi, jei kas nors, skirtingai nei aš, dabar nori keliauti ir atostogauti, tai, taipogi, nieko čia blogo. Gal tiems žmonėms kelionės suteiks poilsį, nusiraminimą ir grįžę iš jų, jie su nauja jėga, darbu ar pinigais labiau prisidės prie ateinančios Ukrainos pergalės.

O kur dabar galima keliauti pailsėti pigiau, kai nervai nelaiko? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)