Štai kelios šalys, kuriose „viskas įskaičiuota“ toli gražu nėra viliojantis variantas.

1. Bulgarija

Keliautojų nuomone, Bulgarijoje „viskas įskaičiuota“ yra miglota sąvoka, nors šios šalies virtuvės patiekalus dažnas giria ir laiko pritaikytais europietiškiems skrandžiams. Pasak turistų, švediškų stalų daržovės būna tarsi plastikinės, vaisiai neprinokę, pietums ir vakarienei patiekiamos tos pačios salotos. Bulgarijos viešbučių teritorijose nėra barų, užkandinių, todėl gastronomijos įvairovės nesitikėkite.

2. Graikija

Daugelio mėgstama Graikija būtų nepatekusi į šį sąrašą, jei ne pora dalykų. Pirma, tikrų gurmanų nuomone, net geruose viešbučiuose su „viskas įskaičiuota“ dažnai patiekia valgių, kurie neperteikia graikiškos virtuvės esmės ir yra tarsi tavernų, gatvės užkandinių maistas. Antra, net tada, kai viskas įskaičiuota, Graikijoje neretai bus taip, kad švediškas stalas – tik pusryčiams, o pietums ir vakarienei – aptarnavimas pagal meniu, kas stipriai riboja pasirinkimą. Be to, po šią šalį tikrai verta pakeliauti, todėl dažnai teks valgyti ne viešbutyje.

 Graikija, Santorinas

3. Izraelis

Izraelio viešbučiuose formato „viskas įskaičiuota“ mėgėjai stipriai nusivils. Valgiai pusryčiams, pietums ir vakarienei bus maksimaliai paprasti: kruopos, daržovės, poros rūšių mėsa, žuvies vargu ar bus. Desertui patieks vaisių, apie pyragėlius ir tortus beliks tik pasvajoti. Iš gėrimų Izraelyje duoda sulčių iš pakelių, alaus, negausus stipriųjų alkoholinių gėrimų pasirinkimas. Arbatos pakeliuose greičiausiai nepavyks rasti.

Atostogos Eilate

4. Kipras

Kipro viešbučiai gali pasigirti šviežiu, skaniu maistu. Tik įvairovės nesitikėkite – turistai rašo, kad viešbučiuose kasdien siūlo tą patį didelį valgių pasirinkimą, simboliškai atnaujindami du–tris patiekalus. keliautojai po kažkiek laiko ima ieškoti gastronominių nuotykių kitur.

5. Tailandas

Tailande formatas „viskas įskaičiuota“ – ne itin paplitęs reiškinys, todėl labai brangus. Be to, turistai skundžiasi, kad nėra iš ko rinktis: pavyzdžiui, dauguma garnyrų yra ryžiai su įvairiais priedais, o jų europiečiai tiek daug nevalgo. Sriubos, mėsa su padažais greičiausiai bus labai aštrūs – Tailande mėgsta prieskonius. Desertai atvirkščiai – gali pasirodyti beskoniai (beje, dauguma jų irgi gaminami ryžių pagrindu). Šioje šalyje maistas išties pigus, todėl nepermokėkite ir rinkitės poilsį be „viskas įskaičiuota“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)