Meksika tapo antrąja šalimi pasaulyje, kuri visiškai atsisakė vidinių apribojimų. Salvadoro Respublika tai padarė pirmoji 2021 m. lapkritį. Dabar, įvažiuojant į šias šalis, nereikia pateikti nei skiepų paso, nei neigiamo koronaviruso tyrimo rezultato, nei iš anksto užpildytos sveikatos deklaracijos. Tiesa, kai kuriuose oro uostuose atsitiktiniu būdu atrinkti keleiviai vis dar testuojami, matuojama temperatūra, o viešbučiai vis dar gali prašyti užpildyti sveikatos formą.

Skirtingai nuo daugelio šalių, Meksika per visą pandemiją išliko atvira turistams. Dėl šios priežasties nuo 2020 m. Meksika yra populiariausia turistų vieta pasaulyje.

Tačiau iki 2022 metų pradžios kiekvienas atvykstantis į Meksiką turėjo pildyti specialią deklaraciją, kurioje turėjo atsakyti į klausimus apie savo sveikatos būklę ir galimą kontaktą su užsikrėtusiais koronavirusu. Atsisakydamas šio reikalavimo, Meksikos sveikatos departamentas nurodė, kad tokios deklaracijos pildymas neturėjo moksliškai pagrįsto pranašumo ir tik sulėtino atvykimo į šalį procesą.

Pastaraisiais metais Meksikoje apsilankiusių turistų skaičius jau viršijo 2019 m. Vietiniai oro uostai, ypač Kankune, yra perpildyti poilsiautojų. Dėl netikėtai didelio keleivių srauto retkarčiais vėluoja skrydžiai.

Pastarąją savaitę Meksikoje užfiksuota 215,349 naujų koronaviruso atvejų ir beveik 900 mirčių. Šalyje apribojimai nebuvo dideli, o daugelio gyvenimas tęsėsi kaip įprasta, o tai, pasak kritikų, lėmė didelį mirčių ir susirgimų skaičių.

Iki sausio 14 d. Meksikoje buvo sušvirkšta beveik 148,9 mln . vakcinos dozių arba apie 114 dozių 100 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)