Transportas

Abu emyratai gali pasigirti savu transportu (tiesa, Dubajuje – modernesnis) ir suderinta taksi sistema. Abu Dabio lankytojai nepatenkinti vietos autobusais – maršrutų sistema paini, nėra vienkartinių talonėlių – reikia pirkti daugkartinio galiojimo bilietą. O metro žada įrengti tik 2030 m.
Užtai Abu Dabyje nėra kamščių, o į Yas salą kursuoja kondicionuojamas ekspresas „Yas Express“; juo galima patekti prie visų salos garsenybių.

Dubajus garsėja vandens autobusais ir metro, kuris greitai nugabens iki Burdž Chalifa bokšto, prekybos centrų ir zoologijos sodo. Dubajus garsėja ir kamščiais.

Rezultatas: Dubajus ir Abu Dabis – 1 : 1.


Infrastruktūra

Dubajus – garsus Artimųjų Rytų turizmo centras, kuris visaip stengiasi pritraukti kuo daugiau keliautojų. Čia sumaniai įrengta infrastruktūra. Jei vyksta kokia nors garsi paroda, prie tos vietos įrengiama metro stotelė.

Abu Dabyje nejuntamas noras bet kokia kaina įtikti turistams. Kita vertus, čia yra prabangių viešbučių (tiesa, Dubajuje – daugiau), o žalumos ir pasivaikščiojimų zonų JAE sostinėje kur kas daugiau.

Kol kas rezultatas: Dubajus ir Abu Dabis – 2 : 1.



Pramogos ir garsenybės

Visi žino – didžiausi vakarėliai vyksta Dubajuje, didžiausias pramogų centras irgi čia. Dangoraižiai, muzikiniai fontanai, gigantiškas prekybos centras su 1200 parduotuvių, vandens parkai ir kt. – Dubajuje. Kita vertus, Abu Dabis su savo pramogomis seniai pavijo ir pralenkė Dubajų.
„Ferrari pasaulis“, „Formulės 1“ trasa, legendinio Luvro filialas, šeicho Zaido mečetė – abu Abu Dabyje, kaip ir mangrovių miškai, ekomiestas, etnokaimas.

Šioje srityje pergalės niekas nepelno, rezultatas: Dubajus ir Abu Dabis – 3 : 2.



Paplūdimiai

Abu emyratai stengiasi užtikrinti turistams maksimaliai komfortišką poilsį – paplūdimiai juose švarūs, su skėčiais, šezlongais, persirengimo kabinomis, kavinėmis. Dubajaus paplūdimių minusas – jų gerokai mažiau nei sostinėje, žmonių juose daugiau, daug vietų užimta brangių paplūdimio klubų. Abu Dabio paplūdimiuose mažiau žmonių, daugiau gražių vietų, ypač Yas ir Saadiyat salose. Nors prie miesto nėra tikros jūros.

Paplūdimių rungtyje laimi Abu Dabis, rezultatas: Dubajus ir Abu Dabis – 3 : 3.


Kainos

Dubajuje savaitės viešnagė dviem keturių žvaigždučių viešbutyje kainuos apie 853 eurus, Abu Dabyje – nuo 985 eurų. Viešbučio rezervavimas, kelionės taksi ir viešuoju transportu brangesni Dubajuje.
Bilietas į Abu Dabio vandens parką „Yas Waterworld“ suaugusiam kainuoja 250 AED, į Dubajaus vandens parką „Wild Wadi“ – 299 AED. Vakarienė nebrangiame restorane abiejuose emyratuose kainuotų praktiškai vienodai.

Taigi lygiosios: Dubajus ir Abu Dabis – 4 : 4.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)