O dar vos prieš du metus, praėjus Kalėdoms ir pajutus, jog nuo žiemos yra pavargta, tiesiog nusipirkdavai skrydžio bilietus ten kur šilta ir ramiai išskrisdavai vasaros pagaudyti. O dabar? Prieš skrisdamas, turi išstudijuoti krūvas informacijos, sužinoti visas priimančios šalies sąlygas ir pasvarstyti ar jos tau nėra pernelyg nepriimtinos. Arba išvis, pasirenki šalį, imi domėtis ir sužinai, kad ji dabar yra apskritai uždaryta užsieniečiams. Ir kai viską išsistudijuoji pamatai, kad ne tiek daug to pasirinkimo yra belikę.

Štai pavyzdžiui, Pravalturo direktorius ką tik atostogavo Karibuose – Antigvoje ir Barbudoje. Jis pasakojo, jog ten nuskridus iš esmės teko sėdėti vienoje vietoje, nes kažkoks pajudėjimas reikalavo erzinančių pastangų. Pavyzdžiui, užsinori aplankyti vos už pusės valandos skrydžio esančias kaimynines salas ir štai tau ir prašom – reikia darytis koronaviruso testą, kuris kainuoja 150 eurų. Aišku, gali juos sukrapštyti tam kartui, tačiau grįžtant reikės dar vieno už tiek pat eurų. Ir kai kelionės taip išbrangsta tada imi galvoti ar už tokią Lietuvą mes kovojome.

Jei jau prakalbome prie Karibus, ta proga ir aš prisiminsiu savo neseną kelionę į naujausią pasaulio respubliką – Barbadosą. Kodėl naujausią? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)