Anot jos, keliaujantys į Egiptą būtinai turėtų skirti bent pusdienį šalies pažinimui. Kelionių specialistė, dalinasi septyniomis rekomendacijomis, kodėl verta pasinaudoti, apie 300 eurų kainuojančiais, skrydžių iš Vilniaus į Egipto kurortų viešbučius pasiūlymais, dar šią žiemą.

1. Kruizas Nilo upe

Tai tikrų tikriausias vandens pramogų mylėtojų džiaugsmas, kuomet senovinius kapus ir šventyklas pamatyti galima stovint ant kruizinio laivo denio, plaukiančiu tarp senųjų Luksoro iki Asuano miestų, pakeliui aplankant Esno, Edfu ir Kom Ombo miestus.

Nilo pakrančių peizažais mėgautis galima ir plaukiant kiek mažesniais mediniais laivais dahabija, šie tinkami mažesnėms grupėms ar norintiems romantiškų įspūdžių keliautojams. Tuo tarpu didesniuose – būsite pavaišinti maistu, o gidas bandys atpasakoti visą Nilo istoriją.

2. Didžiausias Egipto turizmo centras prie Raudonosios jūros – Hurgada

Hurgada – tai populiarus kurortinis miestas prie Raudonosios jūros, itin mėgstamas daugelio europiečių žiemos sezonu. Būtent į jį ir buvo pradėti pirmieji skrydžiai iš Lietuvos. Ir ne veltui, nes čia gausu aktyvaus laisvalaikio pasiūlymų. Nuo nardymo ar plaukiojimo burlentėmis, jėgos aitvarais ar leidžiantis į Giftun salas, kuriose galima plaukioti su delfinais, o Abu Dababo paplūdimyje – stebėti jūros vėžlius.

3. Turtingiausias povandeninis pasaulis – Raudonoji jūra

Dar vienas atradimas trokštantiems neįprastų nuotykių – nardymas Raudonojoje jūroje, stebint vienus gražiausių rifų. Jūros dugne galite ir patys rasti laivų nuolaužas, kurias, dėka skaidraus ir šilto vandens, galite tyrinėti iš arti. Juk Egipto Raudonoji jūra puikuojasi daugelio nardytojų sąrašų pirmose vietose, o vien iš Lietuvos narų gretos auga kasmet. Beje, pradedantiems narams rekomenduočiau Egipto kurortą Sinajaus pusiasalio pietuose, prie Raudonosios jūros – Šarm el Šeichą. Kurorte galima išbandyti nardymą, tiek giluminį, tiek paviršinį. Taip pat rekomenduoju aplankyti senąjį Šarm turgų ir vaizdingąsias Naama arba Ryklio įlankas, kuriose gausu viešbučių, jaukių kavinių, modernių restoranų ir įvairių parduotuvių prekiaujančiais vietiniais suvenyrais.

4. Žygis su aušra į seniausią krikščionių vienuolyną pasaulyje

Besidomintiems piligriminėmis kelionėmis, rekomenduočiau leistis į žygį aplankant Sinajaus kalno viršūnę. Kelionė prasideda nuo į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktos, vienos iš seniausiai veikiančios, Šventosios Kotrynos vienuolyno. Į žygį, kurio metu teks įveikti 7 kilometrus, išsiruošiama dar prieš aušrą. Keliautojai gali rinktis iš dviejų į kalno viršūnę vedančių kelių – lengvesnio, platesnio su keliaujant su kupranugariais ir sunkesnio – leidžiantis vadinamuoju, Atgailos žingsnių taku.

5. Įspūdingas Karnako šventyklų kompleksas

Norintiems atsiriboti nuo miesto ar kurortų šurmulio, rekomenduočiau aplankyti antrą pagal dydį šventyklų kompleksą pasaulyje – Karnaką, esantį El Karnako kaime, apie 3 km į šiaurę nuo Luksoro, netoli Nilo. Šventyklų, obeliskų ir statulų kompleksas, skirtas egiptiečių dievams ir faraonams, kiekvienais metais pritraukia gausius senovės Egipto istorija besidominčių asmenų būrius, tačiau dėl sumažėjusių turistų srautų – pavyks išvengti grūsties, norint patekti į jį.

6. Nuotykių kupina vienos dienos išvyka į šventyklą

Apsilankyti prie Nilo, geriausiai įsilaikiusiuose šventyklų kompleksuose būtina kiekvienam atvykusiam į Egiptą. Denderos mieste esanti Hathor šventykla laikoma viena spalvingiausių šventyklų Egipte. Joje galima grožėtis nepaprastai sudėtingais ornamentais išraižytomis lubomis ir viena nuostabiausių hipostilio salių. Kelionė į šią įspūdingą šventyklą rekomenduojama norintiems būriuotis ne tokiose keliautojų populiariose vietovėse, kadangi pastarojoje vietoje lankytojų daug nesutiksite net ir sezono metu.


7. Gražiausios vakarų dykumos oazės

Šią kelionę rekomenduočiau tiems, kurie nenori lankyti didingus kapus, istorines šventyklas ar tankiai apgyvendintus Egipto miestus, bet renkasi kitokį poilsį. Vakarų dykumoje esanti Siva oazėje galėsite skaičiuoti palmių giraites ar gėlavandenius šaltinius. Tai pats atokiausias taškas, esantis 560 km nuo Kairo. Kelionę jį ją siūlau apjungti su kelione į Baltąją dykumą, kurioje sutinkamos neįprastos kreidos uolos.

Skrydžiai į Egipto kurortus Šarm el Šeichą ir Hurgadą iš Vilniaus oro uosto vykdomi beveik kiekvieną dieną, 9 valandą ryte, o savaitės trukmės atostogos asmeniui, 4 – 5 žvaigždučių viešbutyje su skrydžiu į abi puses kainuos nuo 399 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją