Nuo gruodžio 1-osios į Australiją galės atvykti dirbantys poilsiautojai, kvalifikuoti imigrantai, tarptautiniai studentai, turintys šeimos nario vizą, taip pat turistai iš Japonijos, Pietų Korėjos, kurie turės skiepus patvirtinantį galimybių pasą.

Pirmadienį Australijos premjeras Scottas Morrisonas pranešė apie šią naujovę ir pavadino jos įvedimą „reikšmingu žingsniu į priekį“.

Australijoje jau kiek anksčiau imta keisti kelionių politiką. Nuo lapkričio 1 d. užsienyje gyvenantiems australams po beveik 20 mėnesių buvo leista grįžti į tėvynę be svarios priežasties. Taip pat leista atvykti į Australiją visiškai pasiskiepijusiems Naujosios Zelandijos ir Singapūro gyventojams, o australams – keliauti į užsienį.

Kol kas nėra duomenų, kada į Australiją bus leista įvažiuoti tarptautiniams turistams iš kitų užsienio valstybių; tikėtina, kad tai bus padaryta 2022 m. pradžioje.

Štai ką reikėtų žinoti apie šiuo metu galiojančias įvažiavimo į Australiją taisykles ir ateityje numatomus pokyčius.

Kas galės įvažiuoti į Australiją, pagal naujas taisykles?

Be jau minėtų atvejų, pasiskiepiję australai galės vykti į užsienį. Vaikai iki 12 metų ir dėl medicininių priežasčių negalintys skiepytis žmonės taip pat galės atvykti į Australiją ir iš jos išvykti.

Ar privaloma atlikti „Covid-19“ testą?

Taip, prieš skrendant į Australiją visiems vyresniems nei 5 metų privaloma atlikti PGR testą, o jo rezultatas turi būti neigiamas. Testo rezultatas parodomas oro uoste saugumo patikrą atliekantiems pareigūnams.

Testą privaloma atlikti ne vėliau, nei likus 72 valandoms iki jūsų pirmo tarptautinio skrydžio, nurodoma Australijos ambasados svetainėje.

Ar atvykus privaloma karantinuotis?

Turintiems visus skiepus Australijos piliečiams ir pastoviems Naujojo Pietų Velso, Viktorijos ir Australijos sostinės teritorijos gyventojams, nes šios vietos pasiekė tam tikrus vakcinavimo tikslus, todėl gali sušvelninti karantino priemones. Grįžtantys 12–17 m. negalutinai pasiskiepiję paaugliai turės septynias dienas išbūti karantine namuose; jie turės atlikti antrą PRG testą per 24 valandas nuo įvažiavimo į Naująjį Pietų Velsą, Viktoriją, Australijos sostinės teritoriją, ir dar vieną testą – penktą karantino dieną.

Turistai iš Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Singapūro ir Japonijos gali keliauti į norimą vietą, nesilaikydami karantino.

Kitose Australijos valstijose ir teritorijose atvykusiems iš užsienio reikia karantinuotis arba namuose arba valstybinėje įstaigoje, nes jos dar nepasiekusios vakcinavimo tikslų ir negali atnaujinti kelionių be karantino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)