Šie patikrinimai pradėti lapkričio pradžioje, kai 47 turistai, tarp jų 14 estų, atostogaujantys penkių žvaigždučių viešbutyje Egipto kurorte Hurgadoje, buvo paguldyti į ligoninę dėl ūmaus apsinuodijimo. Turimais duomenimis, tarp apsinuodijusiųjų buvo daug vaikų.

Egipto generalinei prokuratūrai ėmus tirti turistų apsinuodijimą Hurgados viešbutyje „AMC Royal“, sulaikyti du viešbučio darbuotojai, pranešė Egipto valdžia. Tai viešbučio virėjas ir direktoriaus pavaduotojas atsakingas už maistą ir gėrimus. Viešbučio direktorius buvo nušalintas nuo darbo trims mėnesiams.

Užsienio žiniasklaidos duomenimis, į ligonines iš viso buvo paguldyti 29 rusai, 14 turistų iš Estijos ir keturi iš Čekijos. Pasak BBC, ekspertai paėmė maisto ir gėrimų mėginius iš viešbučio virtuvės ir šaldytuvų.

Egipto turizmo ministro padėjėjas Abdel Fattah al-Asi patvirtino, kad viešbutis šalies turizmo ministerijos sprendimu buvo uždarytas neribotam laikui.

„Viešbutį, kuriame įvyko incidentas, buvo nuspręsta uždaryti, naujų svečių jis nepriima – jame apsistoję tik anksčiau atvykę asmenys. Viešbutį tikrina Turizmo ministerijos ir Sveikatos apsaugos ministerijų komisija, siekdama kontroliuoti, kaip laikomasi reikalavimų“, – sakė jis.

Interviu žurnalistams turistai daugiausia skundėsi aukšta temperatūra, vėmimu ir viduriavimu, taip pat antisanitarinėmis sąlygomis viešbutyje.

Šalies turizmo ministerija pažymi, kad šiuo metu jau patikrinta daugiau nei 500 apgyvendinimo įstaigų – trys iš jų uždarytos Pietų Sinajaus provincijoje (Šarm el Šeicho ir Dahabo kurortai), o šešios Raudonosios jūros provincijoje (Hurgada ir jos kaimai, Marsa Alamas). Dėl netinkamų maitinimo įstaigų sanitarinių sąlygų uždaryti dar devyni regiono viešbučiai.

Taip pat apie 30 viešbučių buvo sumažintas „žvaigždučių reitingas“. Pietų Sinajuje dėl nekokybiškų paslaugų vieną žvaigždutę prarado 13 apgyvendinimo įstaigų, Raudonosios jūros provincijoje – 17.

Artimiausiu metu Egipto turizmo ministerija į patikrinimus, kurie taps reguliarūs, planuoja įtraukti užsienio ekspertus iš tarptautinių maisto pramonės organizacijų. Be to, kiekviename viešbutyje atsiras kokybės kontrolierius – į jo pareigas įeis sanitarinių standartų užtikrinimas ir tinkamos kokybės paslaugų teikimas.

Turizmo ministerija praneša, kad patikrinimai bus reguliarūs. Departamentas taip pat žada, kad kiekviename viešbutyje dirbs darbuotojas, atsakingas už kokybės kontrolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)