Kokių taisyklių reikia laikytis, atvykstant į šalį?

Visi turistai virš vienerių metų amžiaus turi pateikti dokumentus, įrodančius neigiamą PGR tyrimo, atlikto ne seniau kaip prieš 96 valandas, rezultatą – jo reikalaujama nepaisant to, koks yra jūsų vakcinacijos statusas.

Visi atvykstantieji prieš 24 valandas taip pat turi užpildyti Keliautojo sveikatos deklaracijos formą (angl. Traveller Health Declaration Form), o nusileidę lėktuvu – Imigracijos atvykimo kortelę (angl. Immigration Arrival Card). Atvykimo metu taip pat matuojama kūno temperatūra ir atliekami skenavimai. Įtariamų viruso atvejų izoliacijai yra parengtos karantinavimosi vietos.

Jei atvykimo metu pastebimi infekcijos simptomai, asmuo turi pasidaryti dar vieną testą, už kurį susimoka pats arba už jį sumoka apgyvendinimo įstaiga, kurioje jis turėjo apsistoti.

Prieš atvykimą ar atvykus į Maldyvus, visi turistai taip pat prašomi atsisiųsti kontaktų sekimo programėlę „Trace Ekee“.


Kokių taisyklių reikia laikytis Maldyvuose?

Daug kas priklauso nuo jūsų vakcinacijos statuso ir kur ketina gyventi. Kai kurios salos yra akylai stebimos dėl naujų COVID-19 atvejų. Turistai, kurie yra gavę dvi vakcinos dozes ir turi neigiamą PGR testo atsakymą, nesikarantinuojant gali keliauti tarp salų, kurios nėra stebimos. Užsienio reikalų ministerija skelbia: „Jei atvykstate iš salos, kurioje teigiamų atvejų skaičius siekia nuo 5 iki 10 proc., tuomet savo paskirties saloje turite laikytis septynių dienų karantino. Jei teigiamų atvejų skaičius viršija 10 proc., paskirties saloje reikia laikytis karantino 14 dienų“. Keliaujant tiek oru, tiek jūra, privaloma dėvėti veido kaukes.

Ar reikia izoliuotis grįžus?

Keliautojai, kurie yra gavę dvi vakcinos nuo koronaviruso dozes, grįžę į savo šalį gali išvengti karantino. Tie asmenys, kurie nėra pasiskiepiję pagal visą programą, turi laikytis karantino 10 dienų.\

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)