Halfios plaukiojimo banglentėmis mokyklos pateko tarp šimtų kitų turizmo srities įmonių, kurias suparalyžiavo Indonezijos vyriausybės sprendimas dėl koronaviruso pandemijos nuo 2020 metų balandžio uždrausti visus tarptautinius skrydžius į populiarią atostogų salą ir iš jos. Salos uždarymas praktiškai per vieną naktį atėmė iš Halfios didžiąją dalį pajamų ir įstūmė ją į skolas. Gaudama labai mažai pajamų, ji buvo priversta išsikelti iš nuomojamo namo ir galėjo kliautis tik draugų geranoriškumu.

„Vien tik norėdama pavalgyti, turėjau skolintis pinigų. Anksčiau niekada to nedarydavau, nes man nėra tekę skolintis pinigų, kad galėčiau nusipirkti maisto“, – sakė 38 metų banglenčių nuomos įmonės savininkė Halfia Londa.

Užvėrus Balį, Halfia banglentes nuomojo vos keliems vietos klientams, už dviejų valandų nuomą prašydama 150 tūkst. rupijų (10 dolerių) – pusės ikipandeminės kainos. Tačiau šią savaitę sužibo viltys atsigauti, kai vyriausybė pranešė nuo spalio 14 dienos atversianti Balį ir kaimynines Batamo bei Bintano salas turistams iš 18 šalių, įskaitant Kiniją, Naująją Zelandiją ir Japoniją.

„Visas mūsų gyvenimas ir veikla vyksta vandenyje, paplūdimyje, plaukiojant banglentėmis, ir staiga veiklos nebelieka. Tikrai liūdna, mums tikrai liūdna“, – teigė Halfia Londa.

Anksčiau planai atverti mėgstamą turizmo kryptį kelis kartus buvo nukelti. Atvykę į Balį turistai penkias dienas už savo pinigus turės praleisti izoliacijoje. Tikslus šalių sąrašas dar nėra paskelbtas.

Balis, kuriame turizmas sudaro daugiau kaip pusę ekonomikos, ypatingai skaudžiai nukentėjo nuo pandemijos. Kadaise klestėjusioje atostogų saloje mėnesių mėnesiais tvyrojo klaiki tyla: užsidarius viešbučiams, restoranams ir paplūdimiams, svetingumo srityje dingo tūkstančiai darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją