Šįkart pagalvojau, jog imsiu ir surizikuosiu – duosiu Rytams trumpą ramybę ir pasidarysiu po vakarines pasaulio teritorijas. Vakarai, žinoma, yra labai populiari kelionių kryptis, tačiau dažniausiai jose viskas būna sklandu ir ramu, kad nėra ko įdomiau parašyti. Tačiau labiau paieškojus ir Vakaruose rastum vietovių, kurios yra išskirtinės ir kelia susidomėjimą.

Pavyzdžiui, Kanada. Ar žinojote, kad Kanadoje yra teritorija, kurioje kalbama prancūziškai, o separatistiškai nusiteikę asmenys ne kartą bandė ir iki šiol tebebando atsiskirti ją nuo Kanados? Ar žinote, kad toje teritorijoje anglų kalba net nėra valstybinė? Kalbu, be abejo, apie įdomiausią šalies dalį – prancūziškąją Kvebeko provinciją.

Ji atsirado kai XVI a. prancūzai išsilaipino prie Šv. Lauryno upės žiočių ir ėmė plėsti savo įtaką Šiaurės Amerikoje. Kurtis tame krašte buvo leidžiama tik žmonėms išpažįstantiems katalikų tikėjimą. Kraštas buvo pavadintas Naująja Prancūzija, kuri buvo Prancūzijos kolonija du šimtus metų. Prancūzai skverbėsi gilyn, tačiau ten susikirto su britais, kurie per septynerių metų karą iškaršė kailius varliaėdžiams ir išgujo juos iš Šiaurės Amerikos apskritai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)