Kabantį tiltą talžant 42 m/s stiprumo vėjams, vyras ant apgadinto tilto išbuvo maždaug pusę valandos, nurodė savivaldybė. Nuotraukoje matyti, kaip vyras laikosi įsikibęs į metalinius tilto turėklus, o stiklinis tilto dugnas po jo kojomis yra išplėštas ar apgadintas, rašo svetainė nbcnews.com.

Stiklinis tiltas Šiaurės Kinijoje

Galiausiai į pagalbą atskubėjus policijos, ugniagesių ir miškų priežiūros tarnyboms, žmogui pavyko grįžti į saugią vietą. Jis nenukentėjo, bet vis tiek buvo nugabentas į ligoninę fizinei ir psichologinei būklei patikrinti, nurodė vietos pareigūnai.

Minėtą nuotrauką paskelbė valstybinė Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“, ir vėliau ji išplito po vietos žiniasklaidos priemones bei socialinius tinklus. Kraują stingdantis vaizdas paskatino žmones reikalauti, kad visoje šalyje būtų imtasi griežtesnių saugumo priemonių.

Stiklinis tiltas Šiaurės Kinijoje

„Priešinkitės stikliniams kabantiems tiltams! – socialiniame tinkle „Weibo“ ragino vienas skaitytojas. – Jie labai lengvai gali sukelti mirtį nuo staigaus širdies priepuolio“.

„Tai dizaino klaida. Tiltas siūbuoja ore nuo vėjo gūsių“, – rašė kitas.

„Geriau atsisakyti takų iš stiklo plokščių. Tai pernelyg nehumaniška ir kelia rimtų grėsmių saugumui“, – skelbė dar vienas komentaras po pirminiu „Xinhua“ pranešimu.

Pastaraisiais metais per Kiniją nuvilnijo tikra pakabinamų stiklinių tiltų manija – vietos vyriausybės tokiais statiniais siekė privilioti į kalnus įspūdžių ištroškusius turistus.

Ilgiausias tiltas stikliniu dugnu yra nutiestas Singjuane, Guangdongo provincijoje. Anot Guinnesso rekordų knygos, jo ilgis siekia daugiau kaip 1 726 pėdas (517,8 m).

Remdamasi Kinijos geologijos muziejaus išleistu žurnalu, „Xinhua“ nurodo, kad iki 2016 metų pabaigos Kinijoje buvo pastatyta ar tebestatoma mažiausiai 60 stiklinių tiltų. 2019 metais valstybinė žiniasklaidos agentūra ECNS skelbė, kad šalyje yra 2300 stikliniai tiltai ir „nežinomas skaičius stiklinių pėsčiųjų takų bei čiuožyklų“.

Neretai sveikai logikai nepaklūstantis tokių tiltų saugumas naudojamas lankytojams privilioti. 2016 metais pietinėje Hunano provincijoje vietos vyriausybė inicijavo reklaminę kampaniją, kad išreklamuotų savo naujausią kabantį tiltą – tuo metu jis buvo ilgiausias ir aukščiausias pasaulyje. Ji ragino žmones atsinešti ant tilto kūjus ir jais išbandyti stiklinio dugno tvirtumą. Tuomet per suskilusias stiklo plokštes pervažiavo miesto visureigis. Po 13 dienų šį tiltą teko uždaryti dėl pernelyg didelių lankytojų srautų.

Incidentas Longdzinge buvo naujausias iš kelių pastaruoju metu įvykusių nelaimių, privertusių manyti, jog nutrūktgalviškas Kinijos turizmo bumas vyksta saugumo sąskaita.

2018 metų kovą valstybinė televizija CCTV pranešė, kad šiaurinė Hebėjaus provincija visus 32 savo stiklinius tiltus uždarys saugumo patikrinimams.

2019 metais Guangsi žuvo vienas vyras, kuris per stiprią liūtį išlėkė per vienos slidžios stiklinės čiuožyklos bortą.

„Po šio incidento vaizdingo objekto pareigūnai iš karto ėmėsi avarinės padėties priemonių, o Longdzingo savivaldybė paskelbė reagavimo į nelaimę planą“, – po naujausio penktadienio incidento teigė vietos valdžia.

Šiuo metu parkas yra uždarytas, o tarnybos atlieka saugumo patikrinimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)