Keliautojas savo nuotykius aprašė savo feisbuko paskyroje, tad dalijamės jo įspūdžiais:

Istorinė diena Amerikai, istorinė diena Bertuliui. Aišku, nežinau ar vertėjo specialiai dėl Joe Bideno inauguracijos skristi į Vašingtoną, tačiau faktas vienas – tokios JAV sostinės daugiau niekada nepamatysi gyvai. Nebent per filmus.

Didžiulė karo zona, o ne šventei pasiruošęs miestas. Pradedant nuo to, jog visi traukiniai iš Baltimorės buvo atšaukti, teko į sostinę (apie 65 km) važiuoti su Uberiu.

Su nakvyne iškilo nemažiau problemų – AirBnb praktiškai iš viso atšaukė galimybė užsisakyti stogą virš galvos, o Booking.com pigiausias variantas nakčiai – 200 Eur. Teko prisiminti senus gerus jaunystės laikus ir apsistoti hostelyje už 40 Eur nakčiai. Visai įdomi patirtis.

Inauguracijos dienos rytą Vašingtonas pasitiko visiškai užblokuotomis gatvėmis. Tūkstančiai policininkų, kariškių, šerifų bei dar kitų uniformuotų pareigūnų. Aišku, žinojau, jog taip bus, bet geriau pačiam sykį pamatyti nei dešimt kartų išgirsti.

Pamatyti Kapitolijų ar Baltuosius rūmus – misija neįmanoma. Vos 30-40 žmonių buvo įleisti prie pat pagrindinės gatvės, jungiančios du šiuos svarbiausius Vašingtono bei visos šalies objektus. Tarp jų patekau ir aš kažkokiu būdu. Daugiau nei pusė iš jų buvo žurnalistai iš viso pasaulio. Net man teko duoti interviu NBC4 kanalui bei dar kažkokiam reporteriui iš Italijos.

Baisu ir sunku įsivaizduoti koks teroristinis aktas ar išpuolis buvo organizuojamas, jog prireikė tiek pareigūnų, kai visas likęs miestas absoliučiai tuščias, protestuotojų nulis, o paprastų civilių taip pat vienetai. Aišku, atsarga gėdos nedaro, bet šiuo atveju visko atrodė per daug.

Prie apokaliptinio vaizdelio prisidėjo ir absoliuti dauguma uždarytų parduotuvių, iš kurių dalis buvo net užsikalusios langus lentomis, baiminantis galimų protestų. Vakar turbūt tai buvo saugiausias miestas pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)