Mustangas (ankščiau vadintas Lo Karalyste) yra tolimas ir pakankamai izoliuotas Nepalo regionas. Kadaise, tai buvo atskira karalystė, glaudžiai susijusi su Tibeto kultūra.

XV - XVII a. dėl savo strateginės vietos, Mustangas kontroliavo prekybą tarp Himalajų ir Indijos. XVIII a. Nepalas aneksavo šią karalystę. Daugumai gyventojų remiant monarchiją, ji egzistavo iki pat 2008 m. Paskutiniojo oficialaus karaliaus šaknys siekė 1380 metus, kuomet buvo įkurta ši karalystė.

Iki 1992 m. čia buvo karinė zona, kurioje buvo draudžiama keliauti, todėl Mustangas iki šių dienų yra pakankamai stipriai išsaugojęs savo tibetietišką kultūrą nuo išorės pasaulio. Dauguma gyventojų iki šiol kalba tradicine tibetiečių kalba.

Taip pat lankiausi senuosiuose Nepalo miestuose: Bhaktapur ir Patan. Viešėjau Pashupatinath šventyklų komplekse, kur ant upės kranto deginami žmonių palaikai.

Labai įdomu buvo pažinti budizmą ir hinduizmą, panarstyti po kaulelį jų įdomiausius dvasinius dalykus. Atsibučiuoju su Himalajais – aš pas jus dar sugrįšiu. Sekantį kartą tai bus Tibetietiškasis Indijai priklausantis šiaurės Ladakas.

Filmukus galite pasižiūrėti čia:

Kitus autoriaus filmus galima rasti Youtube, Facebooke, o daugiau straipsnių – tinklaraštyje Journey.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)