Privalu žinoti, kad jau kelis dešimtmečius vietos gyventojai didžiuojasi šiuo objektu ir tituluoja jį mažiausiu parku pasaulyje. Tai liudija ir įrašas Gineso rekordų knygoje.

Mill Ends parko vietoje pagal pirminį projektą turėjo stovėti gatvės žibinto stulpas. Kadangi stulpo taip ir neatsirado, jam paruoštoje angoje ėmė želti piktžolės. Šis vaizdas atsitiktinai patraukė kitados leidžiamo laikraščio „Oregon Journal“ apžvalgininko Dicko Fagano dėmesį.

Žurnalisto galvoje kaipmat užgimė išganinga idėja. Ilgai nelaukęs jis nutarė ją įgyvendinti – pasodino į angą gėlių. Juk D. Fagano kabineto langai žvelgė kaip tik į gatvę skiriančią juostą, ant kurios ir buvo toji anga, todėl, matyt, vertėjo pasirūpinti, kad vaizdas pro juos būtų patrauklus.

Tuo metu D. Faganas šefavo laikraščio skaitytojams labai patikusią rubriką, pavadinimu „Mill Ends“ (pažodžiui – lentpjūvės atliekos).

Netrukus šią frazę žurnalistas ėmė vartoti norėdamas įvardyti ir savo įveistą parką ir netgi tai, kas jame neva vyko. Būtent D. Faganas pradėjo vadinti šią vietą mažiausiu pasaulio parku. Oficialia jo įkūrimo data laikoma 1948-ųjų Šv. Patriko diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt