Paryžius, Prancūzija

Meilės miestu vadinamas Paryžius išties romantiškas. Monmartras su akmenimis grįstomis gatvelėmis – žavi vieta pasivaikščiojimams, susikibus už rankų su mylimuoju, arba galima pasidairyti nuo kalvos, kurioje stovi Šv. Jėzaus širdies bazilika, į apačioje plytintį miestą. Privaloma programos dalis – apsilankymas Eifelio bokšte, ypač vakare, kai kelias minutes per valandą jis įsižiebia įvairių spalvų šviesomis.

Roma, Italija

Roma garsėja savo opera, baletu, žaviomis, mažomis kavinaitėmis. Būtinai nueikite į Romos operos teatrą, o per pertrauką paskanaukite garsiųjų itališkų ledų. Sodai aplink Borgezės vila – dar viena vieta pasilsėti gamtos prieglobstyje su mylimu žmogumi. Nepamirškite ir greta esančių jaukių restoranų.

Vilnius, Lietuva

Lietuvos sostinė Vilnius – lankytinas miestas įsimylėjėliams. Viduramžiškas senamiestis, jo baroko perlai nuteikia romantiškai. Nukakite į Verkių rūmus, statytus 14 a. ir atnaujintus 18 a., pasigrožėkite aplink juos esančiu parku ir ežerais. Meno mėgėjai neturėtų aplenkti Užupio, kuris neretai lyginamas su Monmartru.

Venecija, Italija

Venecija – romantiškiausias Italijos miestas. Argi ne romantiška praplaukti gondola pro istorinius rūmus, statinius. Gondolininkai nepatingės netgi sudainuoti serenados jums su mylimuoju. Vakare susiraskite ramią vietelę pasigrožėti saulėlydžiu, – lagūnoje atsispindintis rožinis dangus – vertas įamžinimo reginys, – o vėliau pavakarieniaukite palei kanalą žvakių šviesoje.

Venecija

Kiotas, Japonija

Kiote daug gražių gamtos vietų – pvz., Kioto botanikos sodai, kuriuose kovą ir balandį žydi vyšnios, tarsi laukiančios mylimųjų. Būtina įtraukti į kelionės planus SPA – regione daug karštųjų versmių, o Tenzan no Yu laikomas geriausiu regiono SPA.

Kvebekas, Kanada

Kvebekas su europietišku žavesiu laikomas vienu romantiškiausių miestų Šiaurės Amerikoje. UNESCO saugomas istorinis senojo Kvebeko rajonas siekia 18 a., jame gausu įmantrios architektūros statinių, žavių butikų ir galerijų. Po miestą važinėja žirgų traukiamos karietos, o žiemą galėsite pačiuožinėti su pačiūžomis „Place D’Youville“ čiuožykloje.

Briugė, Belgija

Į Briugę įžengi tarsi į pasaką. Neįmanoma nepajusti romantikos, vaikštinėjant po šį stebuklingą miestelį, kurio viduramžius menantis centras įtrauktas į UNESCO architektūrinį paveldą. Palei akmenimis grįstas gatveles rikiuojasi žavingi pastatai, juose įsikūrusios mažos parduotuvėlės, šokolado parduotuvės, kavinaitės. Pasivaikščiokite palei kanalus, pasigėrėkite gulbėmis, pavažinėkite žirgų traukiama karieta siauromis gatvėmis ir aikštėmis. Nepatingėkite užlipti 366 laiptelių į Belfry varpinę.

Buenos Airės, Argentina

Miestas, kuriame užgimė intymiausias šokis – tango, Buenos Airės – aistrų vieta. Pavaikštinėkit epo La Bocos rajoną, iš kurio ir kildinamas tango, esant nuotaikai, patys pasimokykite šokti, bent pamoką ar dvi. Miesto gatvės džiugina stulbinama įvairių stilių architektūra – pradedant neoklasikiniu, baigiant art nouveau ir art deco.

Marakešas, Marokas

Marakešas su gausybe turgų ir riadais vadinamais nedideliais viešbučiais – nuostabus miestas poroms. Gatvėse auga palmės, o netoli stūkso Atlaso kalnai ir driekiasi Sacharos dykuma.

Stambulas, Turkija

Tiems, kam patinka maistas, turgūs ir istorija, tiesiog privaloma aplankyti Turkijos miestą Stambulą. Sofijos soboras, Topkapi rūmų (kuriuose gyveno Osmanų imperijos sultonai) ir daugybė kitų įdomių vietų – tikras atradimas smalsioms poroms. Čia nemaža vietų romantiškiems pasivaikščiojimams – per Bosforo sąsiaurį (skiriantį Europą ir Aziją) nutiestas tiltas, šurmulingas Beyoglu rajonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)