Liepos pabaigoje Balis atvėrė savo paplūdimius, šventyklas ir kitas turizmo vietas vietiniams turistams, o rugsėjo 11 d. planavo vėl leisti atvykti turistams iš užsienio. Tačiau, kylant susirūpinimui dėl augančio koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų skaičiaus Indonezijoje, tokie planai atšaukiami.

Atsižvelgiant į didėjantį COVID-19 atvejų skaičių ir didelį mirtingumą Indonezijoje, Balis neįsileis užsienio turistų iki 2021 metų.

Pasaulinės koronaviruso pandemijos metu smarkiai sumažėjo skrydžių į ir iš Balio, viešbučiai liko tušti, o restoranai deda visas pastangas išsilaikyti. Turizmas yra gyvybiškai svarbus Balio ekonomikai.

Pernai Balis sulaukė daugiausiai turistų iš Australijos, saloje apsilankė net 1,3 mln. australų. O iš viso 2019 metais saloje apsilankė daugiau kaip 6 mln. užsienio turistų.

Pačiame Balyje patvirtinta kiek daugiau kaip 4 000 infekcijos atvejų ir 49 mirtys, o visoje Indonezijoje užfiksuota daugiau kaip 153 000 COVID-19 atvejų ir mažiausiai 6 680 su infekcija susijusių mirčių.

Balis
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)