Triukšminga, pilną kvapų ir sumaišties, sako, kad ir pavojinga – tokia yra Lima, Peru sostinė. Kad šitą miestą perprastum neužteks vienos dienos ar savaitgalio. Reikia pabūti ilgiau, bent savaitę. Bet tai nėra brangu. Šis miestas skiriasi nuo mums įprastų didmiesčių prie jūros. Daug pigesnis už Barseloną Ispanijoje, Nicą Prancūzijoje, ar net Batumį Gruzijoje.

Tolimoje šalyje galima užsukti į patį madingiausią ir populiariausią Limos muziejų. Jeigu kada nors žavėjotės mados žurnalų fotosesijomis, jeigu kada vartėte populiarųjį, mados bibliją vadinamą „Vogue“ žurnalą – jus sužavės nedidelis namelis, prabangiausiame miesto rajone Baranko.

„Jeigu princesė Diana norėdavo gražios savo nuotraukos, ji skambindavo vienam žmogui. Jo vardas Mario Testino. Jeigu dainininkė Madona nori savo gražios nuotraukos, ji skambina tam pačiam Mario Testino. Nedaug kas žino, kad geriausias ir brangiausiai apmokamas pasaulyje mados fotografas Mario Testino yra kilęs būtent iš Peru, iš Limos. Ir čia, turtuolių rajone yra jo vardo muziejus – prabangi vila yra skirta būtent jo darbams“, – laidoje pasakoja Orijus.


Kuo gi šitas fotografas ypatingas ir kokių darbų jis turi sukaupęs savo kolekcijoje?


Kiekvienam, kuris nors šiek tiek domisi mada, Mario Testino pristatinėti nereikia. Būtent Testino pasirinko princesė Diana, kai ji fotografavosi žurnalo Vanity Fair viršeliui ir po šios fotosesijos jis tapo fotografu, kuriuo pasitiki karališkoji britų šeima. Jis taip pat fotografavo princesės Dianos ir princo Charles vestuves, vėliau – jos sūnaus princo Villiamo bei Kate Middleton vestuves.

Ryškios, skandalingos ir seksualios, iki smulkmenų ištobulintos mados pasaulio nuotraukos su pačiais garsiausiais mūsų planetos žmonėmis. Fotografas Mario Testino yra savo srities dievas, „Vogue“ ir kitų įtakingų žurnalų puslapiuose karaliaujantis ne vieną dešimtmetį.

Apie kiekvieną iš muziejuje eksponuojamų nuotraukų buvo rašomi ilgi straipsniai, filmuojami reportažai ar net kuriami dokumentiniai filmukai. Mario Testino tiesiog nemoka fotografuoti paprastai, viskas prie ko jis prisiliečia tampa meno kūriniu. Peruiečiams šis žmogus yra įrodymas, kad nesvarbu iš kur esi kilęs, nesvarbu, kokia tavo finansinė padėtis – jeigu labai norėsi, jeigu stengsiesi – gali pasiekti tokių aukštumų, kokių pasiekė ir Mario. Todėl čia pasižiūrėti menų eina ne tik turistai, bet ir vietiniai žmonės.

Įdomu tai, kad tarp garsus mados fotografo kūrinių šiame muziejuje puikuojasi ir lietuvių modelio Editos Vilkevičiūtės nuotrauka.

Visą laidą apie iš kelionės po egzotišką Peru sostinę Limą ir įspūdingą Mario Testino galeriją žiūrėkitė laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)