Esant 200 mln. vienišų kinų, jaunuoliams reikia susigalvoti naujų pažinčių būdų, o vienas iš galimų problemos sprendimų – „Meilės traukinys“.

Kinijos pietvakarinėse Sičuano ir Čongčingo provincijose važinėja traukinys „Y999“, dar vadinamas „Meilės beieškant“. Kaip rašoma leidinyje „China Daily“, projektas pradėtas prieš trejus metus, siekiant pagelbėti vaikinams ir merginoms susipažinti. Per trejus metus traukiniu važiavo jau tūkstančiai poros neturinčių jaunų žmonių.

Šių metų rugpjūčio 10 d. nusiteikę rasti meilę 1 000 jaunų vienišų žmonių sėdo į „Meilės traukinį“, kuris išvyko iš Čongčingo Šiaurinės geležinkelio stoties ir po dviejų dienų su viena nakvyne trukmės kelionės atgabeno jaunuolius (tikėti, ką tik įsimylėjusius) į Čiandziangą.

Traukinio keleiviams sugalvota įvairių smagių užduočių, kurios padeda įveikti jaudulį ir susipažinti.
„Užduotys veikiau kūrybinės nei poruojančios. Traukinys – tarsi tiltas, sujungiantis skirtingus žmones, kad kelionės metu jie galėtų vieni su kitais susipažinti, – pasakojo vienas iš traukinio keleivių Huangas Songas. – Net jei nesutiksi sau skirtojo, traukinyje galima susirasti daug draugų.“

Šalies Komunistų partijos Jaunųjų lyga pritarė „Meilės traukinio“ projektui, tiesa, ėmėsi ir radikalesnių poravimo būdų – pvz., įsteigė moralumo mokyklų moterims, siekiant išspręsti mažo gimstamumo problemą.

2015 m. Kinijoje panaikino kelis dešimtmečius trukusią vieno vaiko nuostatą, baiminantis, kad vis mažėjant santuokų ir vaikų šaliai gresia žlugimas.

Traukinys

Vienišumo bėda ypač aktuali jauniems vyrams. Atokesniuose kaimo regionuose ištisuose kaimuose gyvena vien vyresnio amžiaus tėvai su viengungiais sūnumis. Moterys dažniau išvyksta į didesnius miestus, tikėdamosi ištekėti už turtingesnių vyrų. Be to, nemažai moterų nusprendžia netekėti, gyveni nepriklausomai ir susitelkti į karjerą.

Kaip rašoma „China Daily“, „Meilės traukinys“ pasiteisino – po pastarosios kelionės susidraugavo šimtai žmonių, o 10 porų netgi susituokė.

Na o nepavykus rasti meilės, galima tikėtis bent jau daug naujų draugų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)