Tačiau valdžios atstovai įspėja lankytojus nesižavėti dailiu turkio spalvos vandeniu, nes ežeras iš tiesų yra rezervuaras, į kurį iš netoliese stovinčios elektrinės pilamos nuodingos cheminės medžiagos.

Daili tropikus primenanti ežero spalva atsiranda dėl cheminės reakcijos, vykstančios tarp ištirpusio kalcio ir metalo oksidų.

Trečio pagal dydį Rusijos miesto Novosibirsko gyventojai ežerą ėmė vadinti „Sibiro Maldyvais“. Žmonės čia ne tik darosi paprastas asmenukes, bet ir kviečiasi profesionalius fotografus atlikti mados arba vestuvių fotosesijų. Aplankyti ežerą taip pat organizuojamos ekskursijos.

Sibiro Maldyvai

Įmonės „Siberian Generating Company“, kuriai priklauso elektrinė, atstovai teigia, kad ežeras nenuodingas, tačiau vanduo labai šarmingas, todėl nuo jo gali išberti odą. Savo socialinių tinklų paskyrose įmonės atstovai pataria lankytojams elgtis atsargiai ir „bandant pasidaryti asmenukę neįkristi į pelenų duobę“.

Ežeras seklus, vos kelių metrų gylio, o jo dugnas labai klampus, todėl įmonės atstovai įspėja, kad išlipti lauk be pagalbos „praktiškai neįmanoma“. Vis dėl to lankytojai ir toliau nepaisydami įspėjimų buriasi prie ežero, o kai kurie netgi maudosi. Viena svajingą vaizdo klipą ežere nufilmavusi moteris netrukus už jį brangiai sumokėjo.

Sibiro Maldyvai

„Po apsilankymo veidą išbėrė smulkiais spuogeliais“, – pasakojo ji. Ji taip pat skundėsi, kad „džiūsta gerklė ir nosis“.

Kiti lankytojai pasakojo, kad pasivaikščiojus prie vandens nusilupo sandalų padai. Daugelis teigia, kad vanduo stipriai kvepia valikliu.

Šis ežeras nesusiformavo natūraliai, o buvo iškastas, kad būtų galima versti pelenus, atsirandančius deginant anglį šiluminėje elektrinėje, tiekiančioje energiją Novosibirsko miestui. Elektrinė pastatyta aštuntajame dešimtmetyje ir yra didžiausia tokio tipo elektrinė Sibire.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)