Tuo metu turizmas Šri Lankoje klestėjo. Leidykla „Lonely Planet“ Šri Lanką išrinko geriausia 2019 ųjų lankytina vieta, o palyginus su 2017 m., 2018 m. saloje apsilankė net 12 proc. daugiau turistų.

Atvykę turistai važinėjosi garsiaisiais kalnų traukiniais arbatos plantacijose, vyko į safarius Jalos nacionaliniame parke ir plaukiojo banglentėmis Arugumo įlankoje, o turizmas tapo vienu svarbiausių šalies ekonomikos sektorių.

Pasak naujienų agentūros „Associated Press“, turizmo sektorius sudaro 4,9 proc. šalies BVP, o 2018 m. šaliai atnešė apie 3,9 mlrd. eurų.

„Associated Press“ taip pat praneša, kad vyriausybės duomenimis po per Velykas įvykusių išpuolių į šalį iš užsienio atvykstančių svečių sumažėjo net 80 proc.

Šri Lanka

Keletas turizmo sektoriaus atstovų naujienų agentūrai teigė, kad išpuolių turizmui padaryta žala pralenkė net 2009 m. pasibaigusio ir 26 metus trukusio pilietinio karo tarp vyriausybės ir separatistinės Tamilų tigrų grupuotės pasekmes.

Norėdama atgaivinti sėkmingai augusią turizmo pramonę vyriausybė paskelbė, kad ketina mažinti kainas į Šri Lanką skraidančioms oro linijoms.

Pasak laikraščio „The Guardian“, Kolombo Bandaranaikės tarptautiniame oro uoste šešis mėnesius bus sumažinta aviacinio benzino, antžeminių paslaugų ir įlaipinimo paslaugų kaina, kad būtų vykdoma daugiau skrydžių, o kaina keliautojams sumažėtų.

Šri Lanka

Nors po Velykų sekmadienio išpuolių sumažėjęs turistų skaičius nenustebino, nauji vyriausybės duomenys rodo, kad keliautojų pamažu daugėja: gegužės mėnesį atvyko 38 tūkst., o birželio – 63 tūkst. keliautojų.

JAV Užsienio reikalų ministerijos Kelionių rekomendacijose Šri Lanka pagal rizikingumą patenka į antrą iš keturių lygių – „Patariama laikytis didesnių nei įprasta saugos priemonių“.

„Teroristiniai išpuoliai gali įvykti be perspėjimo arba perspėjus labai vėlai, – perspėja JAV Užsienio reikalų ministerija. – JAV vyriausybė ne visada gali suteikti skubią pagalbą piliečiams nuošaliose vietovėse.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)