Kurortai prie Indijos vandenyno kuklumu negarsėja. Praeitą mėnesį viešbutyje „Conrad Maldives“ Rangalio saloje duris atvėrė apartamentai po vandeniu „Muraka“. Už vieną naktį juose reikėtų sumokėti maždaug 60 tūkst. dolerių (apie 53 tūkst. eurų) – žinoma, priklausomai nuo svečių pageidavimų. Vidutinė viešbučio kambario Maldyvuose kaina – nuo 450 iki 1 700 eurų už naktį, o pats viešbutis dažniausiai būna vila ant jūros kranto, kur svečiams patarnauja asmeniniai liokajai. Juk Maldyvai – medaus mėnesių ir svajonių atostogų kraštas.

„Coco Privé“ – tai privati maždaug 1 208 m² dydžio sala, kurioje yra pagrindinis pastatas ir penkios vilos. Čia apsistoti gali 12 žmonių. Ji puikiai tiks tiems, kas pinigų turi kaip šieno – išsinuomoti būtina visą salą, tačiau jei kainą padalinsite 12 žmonių, kiekvienam žmogui reikės sumokėti (tik) 3 166 eurus už naktį.

Anksčiau saloje lankėsi daininkas Joe Jonas, aktorė Sophie Turner ir arabų karališkųjų šeimų nariai.

Atvykimas

„Coco Privé“ – tai privati sala, priklausanti įmonei „Coco Collection“, kuri Maldyvuose turi dar du viešbučius – „Coco Bodu Hithi“ ir „Coco Palm Dhuni Kolhu“. Į „Coco Privé“ iš Malė oro uosto galima atvykti privačiu laivu per 35 minutes. Gana greitai, nes į kai kuriuos Maldyvų viešbučius nuo sostinės reikia skristi net 90 minučių.

Čia svarbus ne tik privatumas, bet ir greitis – išeinant iš oro uosto svečius pro apsaugą praleidžia greičiau.

Maldyvai

Išlipus viešbučio prieplaukoje darbuotojai pasitinka su vėsiais rankšluosčiais ir gaivinančiais nealkoholiniais kokteiliais, be to, kad būtų dramatiškiau, groja būgnu.

Viešbutis

Stilingą ir prabangų viešbučio dizainą sukūrė architektas Guzas Wilkinsonas. Čia rasite viską, ko tik galima tikėtis prabangiame Maldyvų viešbutyje: langus nuo žemės iki lubų (ir „iPad“ planšete valdomas užuolaidas), lietų imituojančius dušus kambariuose ir lauke, „Nespresso“ kavos aparatą ir arbatinuką, nežmoniškai didelę lovą, pūkuotą chalatą, „Acqua di Parma“ kosmetikos priemonių bei mini barą, kuriame padėta trijų rūšių vandens: „Evian“, „Voss“ ir „Perrier“. Tačiau alkoholio jame nėra, nes gėrimų (ar užkandžių) kada panorėjus atneš asmeninis liokajus. Tereikia paprašyti.

Pagrindiniame viešbučio pastate yra sūkurinė vonia, o kai kuriose vilose – ir privatūs baseinai. Iš kiekvienos vilos lengvai pateksite prie jūros, kur galima pamatyti visko – nuo mažyčių ryklių iki garnių.

Aptarnavimas

Visus jūsų norus pildo 35 paslaugūs liokajai.

Svečiai viešbučio darbuotojų yra prašę vandens lėktuvu nutūpti viduryje vandenyno, kad galėtų išsimaudyti, surengti prabangią vakarienę ant seklumos keli kilometrai nuo kranto, apklausti daugiau kaip 50 renginių vaikams vedėjų, pagal užsakymą pagaminti laikiną pilstomo alaus barą ant jūros kranto, nupirkti ir atskraidinti specialius treniruoklius iš JAV ir paplūdimyje surengti putų vakarėlį su didžėjumi.

Tačiau aš negaliu prisiversti prašyti pernelyg keistų dalykų. Atsisakau pasiūlymo išpakuoti daiktus ir nenoriu prašyti gėrimų arba užkandžių, nes nenoriu kelti rūpesčių.

Maistas

Saloje nėra restoranų, tačiau pagrindiniame pastate stovi dailus valgomojo stalas ir visą parą veikia virtuvė (su virėjais), be to, yra puikus baras ir vyno rūsys.

Maldyvai

Nors salos virėjai visada šalia ir gali paruošti viską, ko užsimanysite, nusprendžiau pavalgyti paprastai. Visą vakarą bare gėrusi įmantrius kokteilius norėjau tik vieno – kuo daugiau vištienos kepsnelių. Mūsų paprastą norą virėjai išpildė.

Tačiau įmanoma ne viskas. Ryte paprašiusi kepintos duonos su avokadais išgirdau, kad avokadų nėra. Teko valgyti šviežius tropinius vaisius, avižinius dribsnius su džiovintais vaisiais, penkių rūšių dešreles, šoninę, bulvių paplotėlius, halumio sūrį, bandeles, duoną ir jogurtą. Pasibaisėtina.
Apsilankiusi salos sporto salėje paprašiau baltymų kokteilio, tačiau baltymų miltelių nebuvo, todėl teko išgerti labai gardų magų lasį. Jei jūs taip pat labai mėgstate avokadus ir baltymų koktelius, galite jų užsisakyti iš anksto. O visa kita rasite saloje.

Pramogos

Saloje tikrai yra ką veikti: kylant saulei daryti jogą, taškytis su irklente, šokinėti per bangas vandens motociklu, žiūrėti filmus po atviru dangumi arba nardyti ir grožėtis koralais. Viešbučio darbuotojai mielai nuplukdys jus panardyti su rifiniais rykliais, paruoš vandens lėktuvą, kad galėtumėte apsilankyti kitose salose, arba surengs visos dienos kelionę žvejoti.

Po pramogų greičiausiai norėsite masažo – masažistai gali vos per kelias minutes jūsų kambarį paversti SPA. Atpalaiduojančios muzikos nereikės, nes galėsite klausytis tikros bangų mūšos.
Tačiau svarbiausia salos vieta – stiklinis baseinas, apsuptas vešlios augmenijos, kad galėtumėte mėgautis visišku privatumu. Savaime suprantama, čia rasite pripučiamų čiužinių, kremo nuo saulės ir paplūdimio šlepečių, o jei norite gyventi kaip garsenybės, galite paprašyti, kad prie baseino ar sūkurinės vonios atneštų kokteilių. Tereikia išsirinkti.

Vilų durys nerakinamos, o visos kitos patalpos taip pat atviros, tačiau nors sala labai maža, nuošalių vietelių užteks visiems – galite prigulti virš seklios jūros kabančiame „kokone“ arba tarp medžių ištiestame hamake. Žinoma, gėrimų jums atneš ir čia. Juk atvykote į Maldyvus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)