Orlando elektrinės statyba buvo pradėta 1935-aisiais, bet ją baigti pavyko tik 1955-aisiais, mat dėl Antrojo pasaulinio karo darbus teko pristabdyti. Po 56-erius metus trukusios eksploatacijos, 1998-aisiais, elektrinė buvo uždaryta, o 2008-aisiais paversta pramogų ir verslo centru.

Abu 33 aukštų pastatui prilygstantys kitados aušinimo bokštais buvę objektai išpiešti ryškiaspalviais piešiniais. Ant vieno pavaizduotos miesto kultūrą atspindinčios scenos, o ant kito puikuojasi Pietų Afrikos FNB banko simbolika.

Orlando bokštai, kaip ekstremaliojo sporto atrakcionas, lankytojus vilioja nuo 2008-ųjų. Vietinės įmonės „Skyriders“ iniciatyva apleisti statiniai buvo paversti aštrių potyrių žadančiu turistų traukos objektu.

Bokštus ypač pamėgo ekstremaliojo sporto aistruoliai. Čia dažnai rengiami tįstinio (šuolių su guma), laisvojo kritimo, skrydžių lynu, kabojimo ir pan. atrakcionai. Lankytojai taip pat kviečiami į dažasvydžius arba turus po Soveto apylinkes keturračiais. Visa tai siūlo bokštuose įsikūrusi įmonė „Soweto Outdoor Adventures“.

Prie bokštų vykstančioms pramogoms lemiamos reikšmės turi oras, ypač – vėjas. Jaunesniems nei 18 metų asmenims dalyvauti atrakcionuose leidžiama tik gavus tėvų arba globėjų sutikimą. Šokti su tįstine gali tik 35–110 kilogramų sveriantys asmenys. Vykstant šešiese arba gausesnėmis grupėmis, pramogas būtina užsakyti iš anksto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)