Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ duomenimis, šiuo metu lėktuvuose jau užpildyta daugiau nei 70 proc. visų vietų, tad norintys dar gali spėti šią pavasario šventę praleisti šiltuose kraštuose, skelbiama bendrovės pranešime spaudai.

„Šiemet Velykos pakankamai vėlyvos – balandžio pabaigoje, o tai itin palankus metas atostogauti Turkijoje su vaikais. Tai lėmė, kad kelionių paklausa yra dar labiau išaugusi nei praėjusiais metais“, – sako „Kidy Tour“ pardavimų vadovė Kristina Prieskienytė.

Pavasarį traukia palankesnės kainos

Norintys šias Velykas praleisti užsienyje tai gali padaryti, nors didžioji dalis pasiūlymų jau rezervuota.

„Moksleivių atostogų metas yra pats paklausiausias, todėl šeimos jau įpratusios norimas datas ir viešbučius rezervuoti gerokai iš anksto. Dažniausiai Velykoms kelionės rezervuojamos dar rudenį, nors ir dabar vietų dar yra“, – dalijasi K. Prieskienytė.

Kalbėdama apie kainas, ji priduria, kad kelionės į Turkiją pavasarį ir rudenį gali būti beveik trečdaliu pigesnės nei sezono įkarščio metu – vasarą. Tiesa, rezervuojant atostogas iki Velykų likus kiek daugiau nei dviem savaitėms, kainos jau kiek didesnės nei išankstinių pardavimų metu. Šiuo metu 5* viešbučio su „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu kaina vienam asmeniui prasideda nuo 580 eurų.

Laikas planuoti rudens atostogas

Keliautojai turėtų prisiminti, kad, planuojant atostogas iš anksto, galima rasti palankiausią kainos ir kokybės santykį, be to, užtenka sumokėti tik pradinę įmoką, o likusią dalį sumos reikės padengti likus mėnesiui iki kelionės.

K. Prieskienytė įspėja, kad ekspromtu keliauti nusprendę lietuviai turės kiek kuklesnį viešbučių pasirinkimą: „Mūsų turima didžiulė viešbučių pasiūla paskutinę minutę būna gerokai mažesnė. Tokiu atveju siūlau pasikonsultuoti su kelionių agentais, kurie patars, ką geriausią pasirinkti tiems, kurie nori dar šiais metais margučius ridenti Turkijoje.“

Šie patarimai aktualūs norintiems keliauti ne tik per Velykas, bet ir kitų moksleivių atostogų metu. Pavyzdžiui, planuojant rudens atostogas praleisti Turkijoje, pasiūlymų reikėtų pradėti dairytis jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją