Vertinant pagal vandens tūrį arba srovės stiprumą, didžiausias pasaulio krioklys turėtų būti Bojomos krioklys. Vargu ar kas yra girdėjęs šį pavadinimą, nes Bojomos krioklys iš tiesų yra Lualabos upės (tekančios Centrinėje Afrikoje) slenksčiai.

Tikriausi kriokliai yra tie, kurie susiformuoja upei krentant žemyn nuo tarpeklio, ir vienas didžiausių tokių krioklių, kurių srovės greitis didžiausias, yra Niagaros krioklys, esantis tarp JAV ir Kanados. Po jo yra Igvasu krioklys, esantis Argentinos ir Brazilijos pasienyje.

Viktorijos krioklys, kuris yra tarp Zimbabvės ir Zambijos, pagal srovės greitį (perpus mažesnį nei Niagaros krioklių) būtų trečias. Tačiau geografai nusprendė, kad Viktorijos krioklys yra didžiausias pagal parametrus – plotį (1708 m) ir aukštį (108 m). Pagal aukštį ir plotį Viktorijos kriokliui prilygsta nebent Igvasu krioklys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)