Tokios misijos ėmėsi Evangelinės piligrimystės organizacijos įkūrėjai savo klientams pasiūlę ne tik piligrimines keliones po Izraelį, bet ir keliauti su žinomais žmonėmis.

Sykį Lietuvos grupę į kelionę po Izraelį lydėjo savu laiku ryški žvaigždė – buvęs grupės „Rondo“ lyderis Gintautas Tautkus. Keletą kartų – dainininkas, XFM radijo laidų „Iš mirties į gyvenimą“ redaktorius Tadas Daujotas, keliautojus džiuginęs gitaros akordais ir giesmėmis. Dabar ruošiamasi kelionei su žymiu Izraelio dainininku Israeliu Roytmanu, rašoma pranešime spaudai.

Israelis Abraomas Roytmanas (Israel Abraham (Sasha) Roytman) – žymus mesijinis dainininkas, psalmių, hebrajų liaudies ir šiuolaikinių dainų atlikėjas, išleidęs daugiau kaip dešimt muzikinių albumų. Pastaraisiais metais Israelis Roytmanas aplankė daugiau kaip 29 šalis, tarp jų – ir Lietuvą, dalyvavo daugelyje konferencijų, vedė seminarus apie Izraelį. Jeruzalės visuomeniniame gyvenime aktyviai padeda holokaustą išgyvenusiems žydams. Nuo 1994 metų Roytmanų šeima gyvena Izraelyje, nuo 2003 metų Jeruzalėje. Drauge su žmona Dina jie turi 2 dukteris Gilią ir Saritą.

„Mes kviečiame drauge į Izraelį keliauti įžymius žmones ne dėl to, kad jie yra įžymūs, bet dėl to, kad jie myli Izraelį ir gali praturtinti keliautojus tuo pažinimu, kurį jie turi. Pavyzdžiui, buvęs grupės „Rondo“ lyderis Gintautas Tautkus, kuris šiuo metu gyvena Airijoje, myli Izraelį ir ne vieną kartą ten jau lankėsi. Tai žmogus, kuris gerai pažįsta Bibliją, ir suprasdamas Izraelio vaidmenį Dievo plane, gali papasakoti labai daug įdomių dalykų. Taipogi, didelis džiaugsmas keliautojams buvo tuomet, kai Gintautas paimdavo gitarą ir šlovindavo Dievą giesmėmis. Tokia piligrimystė yra gyva ir labai įdomi“, - sako piligrimystės organizacijos atstovas Tadas Daujotas, pats 3 mėnesius gyvenęs Izraelyje.

Israelis Roytmanas - tai dar viena įdomi asmenybė, su kuria bendradarbiauja organizacija. Jeruzalėje gyvenantis aktyvus visuomenės veikėjas ir dainininkas lydės grupę į Izraelį vykstančią per rudens vaikų atostogas. Kaip lietuvių įkurtai kelionių agentūrai pavyko prisikalbinti Izraelio dainininką?

„Šią vasarą Lietuvoje viešėjęs dainininkas įsimylėjo mūsų šalį, o krikščioniškos stovyklos „Shalom Camp“ dalyviai buvo labai paliesti temperamentingai atliekamų Roytmano giesmių, - pasakoja T.Daujotas. – O kas geriau apie Izraelį gali papasakoti, jeigu ne ten gyvenantis ir Jėzumi tikintis žydas? Ekskursijų metu keliautojų laukia ne tik įdomūs pasakojimai, bet ir gyvai atliekama muzika ypatingose Jeruzalės vietose“.

Būsimos kelionės po Izraelį metu piligrimus lydės ir žymus muzikantas Joshua Aaronas, o mesijinė žydė Magi G jau antrą kartą praves šlovinimo vakarą plaukiant laivu per istorinį Šventajame Rašte daug sykių minimą Galilėjos ežerą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją