Bird Cay, Bahamos, – 24 mln. eurų

Tai kiek daugiau nei vieno kvadratinio kilometro ploto Bahamoms priklausanti atogrąžų sala. Iki Bahamų sostinės Nasau iš jos nuskrisite vos per pusvalandį. Pačioje saloje daug smėlėtų paplūdimių, iš kurių atsiveria puikūs vandenyno vaizdai. Klajojant kraštovaizdį apraizgiusiais takais neįmanoma nesigėrėti įvairių rūšių įspūdingais augalais. Pagrindinis salo pastatas – tai dviaukštis namas, kuriame įrengtas baseinas. Kiek atokiau stovi ir svečiams skirtas namas, o netoli pakrantės – dar penki namukai.

Agia Triada, Graikija, – 24 mln. eurų

Agia Triados sala yra palyginti netoli Atėnų – Graikijos sostinės. Joje gausu visko, ko tik galima tikėtis šiame regione: įvairiausių vaismedžių, pistacijų, alyvmedžių ir begalė kitų augalų. Saloje yra keletas pastatų – pagrindiniais laikomi gyvenamieji apartamentai, greta paplūdimio esantys namukai, personalui skirtos patalpos ir netgi bažnyčia.

Seralvas, Meksika, – 30 mln. eurų

Seralvo sala yra netoli Paso miesto Meksikos šiaurės vakaruose. Vienas salos pakraštys į jūra krenta stačiais skardžiais, tačiau kitame yra jaukių smėlėtų paplūdimių. Kadangi pro Seralvą praplaukia gausybė jūros gyvūnų, saloje puikiai laiką praleis ne tik poilsio, bet ir žūklės mėgėjai.

Privačios salos

Hog Cay, Bahamos, – 30 mln. eurų

Hog Cay tai dar viena parduodama Bahamų sala. Ją įsigiję galėsite mėgautis visais atogrąžų rojaus malonumais, o įsikurti turėsite dviejų aukštų name, pro kurio langus atsiveria fantastiški vandenyno vaizdai. Saloje įrengta maždaug 800 metrų ilgio kilimo ir tūpimo aikštelė, kuri tikrai pravers panorus pakeliauti kuriuo nors iš privačių lėktuvų.

Charles sala, Bahamos, – 33 mln. eurų

Charles sala – tai vėlgi viena iš Bahamų salų, esanti visiškai čia pat Spanish Wells rajono. Sala yra elektrifikuota, joje veikia telefono ryšys, vandentiekis, taigi, vietovė tikrai tinkamai parengta bet kokiems projektams, kuriuos potencialus pirkėjas veikiausiai ims įgyvendinti.

Privačios salos

Motu Tane, Bora Bora, Prancūzijos Polinezija, – 34 mln. eurų

Tiesą sakant, šiandien Motu Tane galima tik išsinuomoti, tačiau dar visiškai neseniai ji buvo ir parduodama. Visgi jei pinigų turite į valias, ne trumpesnį nei trijų dienų laikotarpį sala galėtų priklausyti tik jums ir kartu atvykusiems draugams. Kainos prasideda nuo 30 tūkst. JAV dolerių (25,6 tūkst. eurų) sumos 8 asmenų grupei. Saloje įrengtas tik vienas kurortas, tačiau jame – keletas namukų, aprūpintų pažangiausiomis technologijomis ir įrenginiais. Apsistoję saloje vakarieniauti galėsite prabangiame vietiniame restorane. Minėtina, kad vienu metu sala nuomojama tik vienai žmonių grupei, taigi, šis prabangus kampelis – tiesiog idealus pasirinkimas norintiems privatumo.

Privačios salos

$45 million –Hans Lollik Islands, US Virgin Islands ir Hans Lollik salos, Mergelių salos, – 38,5 mln. eurų

Šios salos yra vos už pustrečio kilometro nuo Šventojo Tomo salos. Jose gausu paplūdimių, vaizdingų perspektyvų, miškų, be to, čia verta pažuvauti, paplaukioti ir panardyti.

Privačios salos

Caye Chapel, Belizas, – 55,6 mln. eurų

Ši sala, deja, jau parduota. Dabar joje įrengtas ypač prabangus kurortas. Caye Chapel yra vos už 20 kilometrų nuo didžiausio šalies miesto Belizo. Kurorte įrengtas 18 duobučių golfo aikštynas, jachtų prieplauka, kilimo ir tūpimo takas, veikia baras, restoranas, numatytos ir konferencijoms skirtos patalpos, taip pat baseinai. Čia, žinoma, gausu paplūdimių. Atostogaujantieji saloje apgyvendinami prabangiose vilose, aprūpintose visais moderniausiais patogumais. Kurorte galima rasti kuo įvairiausios veiklos: žvejoti, plaukioti baidarėmis, buriuoti, mėgautis SPA malonumais, žaisti tinklinį, krepšinį ir t. t. Norintiems pakeliauti už salos ribų siūlomos išvykos į majų civilizacijos griuvėsius, kelionės upe ir kt.

Privačios salos

Rondo sala, Grenada, – 85,5 mln. eurų

Dar visiškai neseniai Rondo sala buvo laikyta pačia brangiausia privačia sala. Atogrąžų rojumi pramintuose Karibuose esančios salos plotas – 8 kvadratiniai kilometrai. Joje ilsėdamiesi pasijusite tarsi atsidūrę kitame pasaulyje: akį džiugins pasakiški vaizdai, maloniai nuteiks skaidrus vanduo, vilios ir stalaktitų bei kvarco kristalų pilnos perplaukiamos olos.

Privačios salos

Lisabonos sala, Portugalija, – 240 mln. eurų

Sala yra visiškai greta Lisabonos – Portugalijos sostinės. Jos plotas – 12 kvadratinių kilometrų. Kiek anksčiau ją buvo svarstyta paversti prabangiu golfo aikštynu, taip pat įrengti gyvenamųjų būstų. Iš tiesų šiek tiek keista, kad taip arti tankiai apgyvendintos Lisabonos esančioje saloje lig šiol neišplėtota jokia infrastruktūra. Salą veikiausiai įsigys ne vienas investuotojas, o tada savo nuožiūra rinksis statybų ir plėtros projektus.

Privačios salos
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)