Australijoje, į vakarus nuo Sidnėjaus, Homebush Bay įlankos seklumoje rūdija laivas „SS Ayrfield“, apaugęs samanomis ir medžiais. Įlanka tapo laivų, kurie praėjusio amžiaus septintą ir aštuntą dešimtmetį pasidarė nebereikalingi, kapinėmis ir populiaria turistų atrakcija.

Laivas „SS Ayrfield“

Namibo dykuma Namibijoje priglaudė daugybę niekam nebereikalingų daiktų, tarp kurių yra net senovinių automobilių ir pusiau smėliu užneštų vonių. Prancūzų fotografas Antoine‘as Jacquiaux padarė žavių samanomis apaugusių, rūdijančių automobilių nuotraukų.

Namibo dykuma

Vaiduokliškai atrodo apleisti statiniai, pvz., apleistas prekybos centras „New World“ Bankoke, nebeveikiančios kasyklos Svalbarde (Norvegija), aplink Longjyrbieną.

Senų traukinių kapinės netoli Bolivijos Ujunio miesto su rūdijančiais vagonais ir lokomotyvais irgi vilioja turistu savo vaiduoklišku žavesiu.

Ujunio miestas

Prekybos centrą „New World“ Bankoke uždarė 1997 m., nes išsiaiškinta, kad jis pastatytas pažeidžiant statybų nuostatas. 1999 m. kilęs gaisras paliko pastatą be stogo. Lietus palaipsniui pripildė statinį vandens, užsiveisė moskitų. Vietiniai užveisė vandenyje gėlavandenių tilapijų, kad šios išgaudytų moskitus.

.

„New World“ Bankoke

Trumpalapių Jukų nacionalinis parkas su visomis medinėmis struktūromis ir vandens telkiniu apleistas nuo praėjusio amžiaus šešto dešimtmečio.

.

Jukų nacionalinis parkas

Apleistą pastatą kalnuose Amalfio regione, Italijoje vis tankiau apauga medžiai.

Apleistas pastatas Italijoje

Senas karinis fortas Baltijos jūros pakrantėje, Liepojoje, Latvijoje vis giliau smenga į smėlį.

Senas karinis fortas Baltijos jūroje

Kroatijoje, nuostabiame Paklenicos kanjone į dangų žvelgia surūdijęs priešlėktuvinis pabūklas.

Paklenicos kanjonas

Svilinant saulei Namibijos dykumoje yra ir blunka senas automobilis.

Namibijos dykuma

Gruzijoje, Abchazijoje apleista Tkvarcheli jėgainė apaugo žolėmis ir samanomis.

Apleista Tkvarcheli jėgainė

Kariniame miestelyje Skrunda-1 Latvijoje gyveno 5 000 sovietinių kareivių ir technikų su šeimomis. 1998 miestelis ištuštėjo, dabar jį palaipsniui griauna gamta.

Karinis miestelis Latvijoje

Portugalijoje, Vila Nova de Milfontes miestelio pakrantės geltoname smėlyje yra nežinomo laivo liekanos.

Nežinomo laivo liekanos

Vašingtone, Olimpinio nacionalinio parko vidury rūdija paliktas pikapas „Ford“.

Olimpinis nacionalinis parkas

Iš bepiločio nufotografuotas Rusijoje, Sočyje, ant Achuno kalno kadaise klestėjęs restoranas. Dabar iš jo belikę griuvėsiai tarp medžių.

Kadaise klestėjęs restoranas Sočyje

Pietinėje Sidnėjaus pakrantėje populiari garsi vieta – Helensburgho tuneliai. Su tuneliais sujungta geležinkelio stotis buvo apleista prieš 100 metų ir palikta pūti.

Helensburgho tuneliai

Seni lėktuvai „Antonov An-2“ nebeveikiančiame Rusijos oro uoste baigia pasislėpti tarp juos apaugančių medžių.

Seni lėktuvai „Antonov An-2“

Prieš 22 metus Kanadoje, Penkių jūros sieksnių nacionaliniame parke Ontarijuje nuskendo du laivai. Juos ir švyturius norima išsaugoti.

Nuskendę laivai

1973 m. JAV kariniam lėktuvui baigėsi degalai ir jis nukrito pietinėje Islandijos pakrantėje, juodajame paplūdimyje Solheimasandur. Laimė, lėktuvo įgula liko gyva, o lėktuvo nuolaužos iki šiol likusios pakrantėje.

Lėktuvas Islandijoje

Išliko ir Antrojo pasaulinio karo japonų naikintuvo nuolaužos iš 1944 m. Peleliu mūšio tarp JAV ir Japonijos prie Palau.

Japonų naikintuvo nuolaužos
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)