Bodis, Kalifornija

Buvęs kalnakasių miestas Siera Nevadoje, dažnai laikomas geriausiu miestu – vaiduokliu Vakaruose, šiuo metu atrodo visiškai įšaldytas. Lankytojai gali klaidžioti apleistomis gatvėmis, žvilgčioti pro langus į bažnyčios vidų, mokyklą, kirpyklą bei salūną. Jie taip pat gali apžiūrėti kelis senus reliktus, kurie iki šiol riogso nepaliesti.

Bodis, Kalifornija

Sent Elmas, Koloradas

Jei jus vilioja paranormalūs reiškiniai, šis miestas – vaiduoklis, esantis Kolorado valstijoje, jais giriasi labiausiai. Šis aukso ir sidabro kasyklų miestas buvo įkurtas 1880 metais ir ištuštėjo, kai 1922 metais pradėjo smukti kalnakasybos pramonė.

Sent Elmas, Koloradas

Rhyolite, Nevada

Kaip ir dauguma miestų – vaiduoklių, Rhyolite buvo įkurtas aukso karštinės metu. Savo klestėjimo periodu jame buvo nutiestos trys geležinkelio linijos, buvo leidžiami trys laikraščiai, veikė trys ligoninės, trys baseinai ir 53 salūnai. Vienas įdomiausių pastatų, išlikusių iki šių dienų, yra Kelly butelių namas, pastatytas vien tik iš vaistų, alaus ir viskio butelių.

Rhyolite, Nevada

Kalikas, Kalifornija

Apleistas kalnakasių miestas plyti Kaliko kalnuose Mohavių dykumoje. Traukiniu galima leistis į kelionę aplink kalvą, aplankyti seną sidabro kasyklą ir net patirti paranormalių potyrių per vaiduokliams skirtą ekskursiją.

Kalikas, Kalifornija

Tarmondas, Vakarų Virdžinija

Šį beveik apleistą geležinkelių miestą savo namais vis dar vadina penki gyventojai. Jame vis dar stūkso keli originalūs pastatai, tarp jų apleistas „C&O Coaling“ bokštas, Smėlio namai, trijų aukštų Goldmano – Kincaido ir Mankino – Coxo pastatai, senasis Tarmondo nacionalinis bankas ir keli namai.

Tarmondas, Vakarų Virdžinija

Terlingva, Teksasas

Šis kalnakasių miestas netoli Rio Grandės visiškai ištuštėjo 1940 metais, tačiau šiandien jame yra įsikūrę daug menininkų ir ekscentrikų. Žmonės gyvena automobiliuose, olose ir net tipiuose – dažniausiai be vandens ir elektros.

Terlingva, Teksasas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)