Bilietas į rungtynes už 365 JAV dolerius

„Esu buvęs 50 tūkst. minioje, tačiau čia buvo 15 daugiau. Daugiau, nei tilptų bet kurioje Lietuvos arenoje, – milžiniška futbolo sirgalių minia stebėjosi bronzinę kovą stebėjęs žurnalistas Orijus Gasanovas. – Iš pradžių, tik įėjus, drebėjo rankos ir virpėjo balsas. Atsirado kažkoks jaudulys, net nežinau, kodėl.“

Euforija – taip Orijus įvardijo jausmą, apėmusį jį rungtynių metu.

Tiesa, žurnalistas tikino, kad į varžybas ėjo palaikydamas anglus, tačiau netrukus viskas apvirto aukštyn kojomis. „Kai prasidėjo varžybos, pasidarė nebesvarbu, ką palaikyti. Tas veiksmas, jausmas, kad visi žaidėjai yra visiškai šalia, žmonių riksmai – visa ta atmosfera tapo tokia, kad norėjosi tiesiog grožėtis gražiu žaidimu. Dingo visas noras palaikyti anglus, – šyptelėjo O. Gasanovas ir nusijuokė. – Matyt, esu nerimas sirgalius.“

Norbertas Daunoravičius-Norbe ir Orijus Gasanovas

Bilietas į bronzines varžybas kainavo 365 JAV dolerių. Ar Orijui yra tekę pirkti dar brangesnį bilietą? „Ne, niekada. Tačiau šios varžybos tikrai buvo vertos. Bent kartą gyvenime verta tai pamatyti. Čia bus vienas tų dalykų, kur būdamas seneliu galėsiu pasakoti anūkams“, – pasakojo O. Gasanovas.

Kelias dienas Sankt Peterburge viešėjęs O. Gasanovas nepraleido progos pasižvalgyti ir po suvenyrų krautuvėles. Ar jose rado ką nors ypatingo? „Mano senelis buvo olimpinėse žaidynėse Maskvoje, iš jų buvo parsivežęs kažkokį meškiuką, tų žaidynių simbolį. Tai ir aš nusipirkau šio futbolo čempionato simbolį“, – įvardijo Orijus.

Stebino sirgalių elgesys

Kartu su O. Gasanovu dar penktadienį į Rusiją atvyko ir daugiau lietuvių. Grupelėje futbolo mėgėjų buvo ir Agnė Žiūkaitė. Mergina ir pati dažnai išbėga į aikštę su kamuoliu.

Futbolo čempionatas Sankt Peterburge

„Pasaulio čempionatas – kiekvieno futbolo sirgaliaus svajonė, – džiaugsmo po varžybų neslėpė mergina. – Žinoma, kur kas daugiau emocijų būna tada, kai žaidžia sava nacionalinė rinktinė, tačiau šios, Anglijos ir Belgijos rungtynės buvo puikus futbolo spektaklis.“

Beje, Agnė, kaip ir Orijus, į stadioną ėjo palaikydama Angliją. „Galvojau, kad čempionatą šįmet laimės anglai, tačiau jie žaidė prastai, tik antrame kėlinyje pasirodė geriau. Man labai patiko belgų žaidimas. Pačiame stadione taip pat tvyrojo tokia atmosfera – visi palaikė belgus, ne anglus“, – kalbėjo A. Žiūkaitė.

Pastarosiomis dienomis visas Sankt Peterburgas kvėpuoja vien futbolu, visas miestas švenčia. „Rusija puikiai pasiruošusi čempionatui“, – tikino Agnė. Čia, Rusijoje, ji jau spėjo apsilankyti ne tik stadione, bet ir specialiai gerbėjams įrengtose zonose centrinėje miesto dalyje.

Agnė Žiūkaitė

Beje, nors stadione žaidė anglai, po rungtynių visi skirstėsi taikiai, nekilo jokio sąmyšio. A. Žiūkaitė stebėjosi tokia gerbėjų disciplina, o O. Gasanovas pridūrė, kad šią minią puikiai tramdė ir itin brangūs bilietai.

Sunku apibūdinti žodžiais

Į Rusiją savaitgaliui atvyko ir automobilių sporto mėgėjas Norbertas Daunoravičius-Norbe. Šonaslydžio asas neslėpė emocijų, užplūdusių rungtynių metu: „Tokiame renginyje, kaip ir Orijus minėjo, būtina sudalyvauti bent kartą gyvenime.“

Futbolo čempionatas Sankt Peterburge

Jo teigimu, sunku visus įspūdžius apibūdinti tiesiog žodžiais. „Sunku papasakoti, koks jausmas apima, kai visas stadionas rėkia, serga už savo komandą. Sunku apibūdinti tą visą atmosferą, reikia tai pajusti“, – tikino Norbe.

Bronzinę kovą stebėjęs Norbe Sankt Peterburge vieši pirmą kartą. „Labai gražus miestas. Spėjome pamatyti įdomių dalykų. Kiekviena diena buvo skirtinga ir labai gera“, – šyptelėjo pašnekovas.

Akimirkos iš Sankt Peterburgo:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (522)