Prieš keletą metų, platforma „Reddit“ paviešino žemėlapį, kuriame nurodytas ilgiausias ir tiesiausias vandens kelias, kuriuo plaukiant nebūtų kliudomas žemės paviršius. Šis kelias yra maždaug 32 000 kilometrų ilgio, jis prasideda Pakistane ir baigiasi Rusijoje (Kamčiatkoje).

Šio fakto tikrumą neseniai patvirtino ir du tyrėjai – Rohan Chabukswar iš tyrimų centro (United Technologies Research Center) Airijoje ir Kushal Mukherjee iš įmonės „IBM Research“ Indijoje. Jie dar kartą ištyrė galimus maršrutus, patikrino visus duomenis ir nustatė, kad anksčiau tyrimą atlikęs Patrick Anderson, buvo visiškai teisus.

Be to, apskaičiuotas ir kelionės aplink pasaulį vien tik sausuma, nepaliečiant jokio vandens telkinio maršrutas. Jis prasideda Kinijoje (Čiuandžou mieste), tęsiasi pro Mongoliją, Kazachstaną, Rusiją, Baltarusiją, Ukrainą, Lenkiją, Čekiją, Vokietiją, Austriją, Lichtenšteiną, Šveicariją, Prancūziją, Ispaniją ir galiausiai Portugaliją. Iš viso maršrutas tęsiasi per 15 šalių ir yra maždaug 11 000 kilometrų ilgio.