Omano Sultonatas yra apgaubęs Arabijos pusiasalio apačią, Omanas driekiasi daugiau nei 2000 km palei vandenyną, tiksliau Arabijos jūrą, pietvakariuose ribojasi su Jemenu, o šiaurėje – su Jungtiniais Arabų Emyratais ir Saudo Arabija. Šalis prieš pusę amžiaus buvo labai uždara, bet 1970 m. po taikaus perversmo, kai dabartinis Omano sultonas Qaboosas bin Saidas pakeitė soste tėvą, Omanas atsivėrė pasauliui.

Pirmą rytą Omano sostinėje Maskate I. Krupavičius pradėjo su miesto darbininkais. Jie čia sudaro daugiau nei trečdalį šalies gyventojų. Dėl atvykstančiųjų imigrantų iš užjūrių Indijos, Bangladešo ir kitur kasmet gyventojų skaičius šoktelėja pusmilijoniu ir 2019 m. turėtų pasiekti 6 milijonus. Ir iš tiesų Omanas atrodo kaip didelė statybų aikštelė. Keliai ir toliau tiesiami, pastatai kyla, jaučiamas ekonomikos bumas.

Tiesa, priešingai nei turtingieji kaimynai, Omanas nepasižymi dangoraižiais ar dideliu kiekiu stiklinių pastatų. Yra norima, kad šalis plėstųsi horizontaliai.

Omano Sultonato garbės konsulė Boleta Senkienė per penkerius metus nuo paskyrimo drąsiai tvirtina, kad Lietuvos ir Omano draugystė sparčiai auga. Garbės konsulė didžiuojasi, kad Omanas buvo pirma arabų valstybė, kuri prieš kelerius metus sudalyvavo Vilniaus knygų mugėje. Ši tradicija ir toliau tęsiama, nekalbant apie verslo santykių mezgimą.

Omanas