Kai žiema pradeda rodyti savo nagus Europoje, Australijoje turėtų prasidėti pavasaris ar net vasara. Nes šioje šalyje, visai kitame Žemės pusrutulyje, lapkričio mėnuo yra pirmas šiltas pavasario mėnuo, kuris turėtų pradėti vilioti turistus iš viso pasaulio. Na, o patiems australams planuoti kalėdinių švenčių maratoną ir kelis mėnesius atostogas.

Tad pirmasis pavasario šauklys – Melburno žirgų lenktynės (Melbourne Cup), kuriose visi stengiasi atrodyti nepriekaištingai, parodyti, kad jų verslas ar gyvenimo būdas yra sėkmingas, pasigirti nauju uždarbiu ar pasirašytu kontraktu.

Melburno žirgų lenktynės

Kaip žinia, ten, kur yra australas, ten yra ir kalba apie pinigus. Būtent čia pinigai yra pagrindine jaunimo religija ir per lenktynes galima tuo įsitikinti ir pamatyti, kaip jie visi spindi.

Besiruošdami šiai prabangos fiestai, pagrindiniai Australijos dizaineriai tik ir galvoja, kokios Australijos žvaigždės apsirengs jų rūbais, pasipuoš kurtais papuošalais ir bateliais. Na, o vyrai neatsilieka nuo moterų, mat Australijos vyrai kiekvienais metais prieš lenktynes išleidžia apie 27 procentais daugiau nei moterys pirkdami labai brangius kostiumus ar aksesuarus. Ir nors moterys neatsilieka, šiais metais jos planuoja išleisti mažiau nei bet kada. Kodėl taip yra?

Niekas negali pasakyti, bet kai kurių ekonomistų pastebėjimu, tai nėra geras ženklas Australijos ekonomikai. Vienas iš pavyzdžių – pagal paskutinius paskaičiavimus australai už elektrą moka didžiausią kainą pasaulyje.

Pamirštant ekonominius Australijos aspektus, oro permainos yra kita plačiai diskutuojama tema. Tokio pavasario dar nebuvo, jau nekalbant apie praėjusios žiemos temperatūrą, kai buvo pasiekti visų laikų žemumu rekordai – spaudė net trijų laipsnių šaltis. Nuo oro priklauso ir visa turizmo industrija, kuri skaičiuoja praradimus ir mažėjantį turistų skaičių. Kadangi Australija ir taip yra viena iš brangiausių pasaulio šalių keliauti, tad jei dar blogas oras prisidės, gero nelauk.

Nepaisant pasitaikančių blogų orų, pirma žirgų lenktynių diena „Derby day“ sukvietė labai daug Australijos mados, sporto, verslo žvaigždžių. Kai ir numatyta, juodai ir baltai pasipuošusios įžymybės sukinėjosi uždaroje VIP teritorijoje „Birdcage“.

Pasaulines kompanijos kaip „Emirates airlines“, „Lavazza“, „Lexus“, „Kennedy“, „Sensis“, „Schweppes“ savo korporatyvinių palapinių pastatymui išleido milijonines sumas. „Emirates airlines“ perkėle pirmos klasės kokteilių barą „First class super“ iš savo naujausio lainerio „Airbus 380“, „Sensil“ sukūrė disko klubo atmosferą, o „1 Oliver st.“ kompanija pakvietė į prabanga alsuojančio 6 žvaigždučių viešbučio recepciją su retro stiliaus šokejomis.

„The Cup day“ artėjant, daug kas atskleidė savo kortas, kokios pasaulinės žvaigždės atskrenda į Melburną. Čia pasirodė tokios įžymybės, kaip sprinteris Usainas Boltas, Michaelo Jacsono dukra Paris Jacson, Elvio Preslio dukra Presilla Preslly, dainininkė Taylor Dayne, o ir daugelis Australijos elito.

Štai tokiu ritmu gyvena Melburnas, pasitikdamas pavasarį ir švęsdamas jį prabangiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)