Vanduo ežere - mėlynas, horizonte - žaluma ir akmenys, tačiau ežeras išskirtinis ne dėl to. Labiausiai prie jo traukia rožinė spalva. Maždaug už 160 km nuo sostinės Nairobio telkšantis Nakuru ežeras palyginti seklus ir šiltas. Jo šarminis vanduo – puiki terpė dumbliams, kurie ir vilioja flamingus. Milžiniški būrius flamingų. Šie paukščiai - vieni iš nedaugelio rūšių, galinčių ištverti atšiaurias gyvenimo Nakuru ežere sąlygas. Jo vandenyje tiek natrio karbonato, kad galima lengvai nudegti. Vienu metu galima pamatyti ir milijoną dumblu besimaitinančių flamingų.

Nakuru ežero apylinkėse nacionalinis parkas buvo į kurtas 1961 metais, o šiuo metu tai yra vienas labiausiai lankomų nacionalinių parkų Kenijoje.

Nakuru nacionaliniame parke galite pamatyti ne tik flamingus, bet ir pelikanus, zebrus, raganosius, keletą naujų antilopių rūšių, pavianų bei leopardų. Sutemus pasirodo ir buivolai bei beždžionės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)