Egzotiška istorija

Plaukiojantis viešbutis „Jungle Raft“ įkurtas 1976 metais. Jo savininkas – prancūzas, čia sukvietęs ilsėtis hipius. Turbūt dėl to iki šiol viešbutis dvelkia laisve, ramybe ir taika. Siekdami tausoti gamtos išteklius savininkai (tajai, kuriems prieš savo mirtį viešbutį pardavė prancūzas) iki šiol neįvedė elektros ar interneto. Net telefono ryšys čia dažniausiai neveikia, todėl šią vietą rekomenduoju darboholikams, kurie negali patys atsiplėšti nuo darbinio pašto ar feisbuko. Vakarienė žibalinių lempų šviesoje, naktis girdint tekantį vandenį ir paslaptingus džiunglių garsus. Tiesa, aš pati jais nespėju pasimėgauti, nes vos padedu galvą ant pagalvės, kaip mat užmiegu.

Pažintis su monais

Kitaip nei daugelyje Tailando viešbučių, šiame beveik visi darbuotojai – monai. Monai – tai viena seniausių Indokinijos genčių, daugiausiai gyvenanti pietinėje Mianmaro dalyje. Iki šių dienų jiems pavyko išsaugoti savo kalbą bei kultūrą, su kuria galite susipažinti atvykę į viešbutį. Kiekvieną vakarą kaime gyvenantys monai koncertuoja viešbučio svečiams. Tiesa, iš karto perspėju, kad pasirodymas nėra profesionalus, atlikėjai – vaikai ir vyresni kaimo žmonės. Būtinai nusipirkite vos kelis eurus kainuojantį bilietą ir paremkite vietinius, tikrai užsidirbsime papildomų karmos taškų.

Kaip čia atvykti?

Jei keliauju savarankiškai, visuomet renkuosi kelionę traukiniu. Kiekvieną rytą 7.45 val. iš Bankoko Thonburi traukinių stoties pajuda traukinys į Kančianaburį. Jums reiktų važiuoti iki paskutinės, Nam Tok, stotelės. Kelionė trunka apie penkias valandas, tačiau jos metu galite įsijausti į vietinį gyvenimą, stebėti pro šalį bėgančius vaizdus, pabendrauti su vietiniais, paskanauti stotelėse prekeivių pardavinėjamų užkandžių bei pamatyti garsųjį tiltą per upę Kwai.

Iki savo tikslo jūs važiuotumėte garsiuoju Mirties geležinkeliu, kurį nutiesė Antrojo pasaulinio karo belaisviai ir vergai. Vaizdai, kuriuos pamatysite per langą, yra verti atviruko. Išlipę paskutinėje stotelėje būsite pasitikti taksi vairuotojų. Pasakykite jiems, į kurį viešbutį važiuojate, ir netrukus būsite prieplaukoje, iš kurios motorine valtimi būsite nuplukdyti į „Jungle Raft“.

Jei norite keliauti patogiau ir greičiau, galite susisiekti su viešbučiu, kurie teikia pervežimo iš Bankoko į Kančianaburį paslaugas. Bet tai, žinoma, kainuos daugiau nei kelionė traukiniu, ypač jei keliaujate vos keliese.

Viešbutis ant upės Kwai

Ką veikti aplink?

Šiame viešbutyje rekomenduoju praleisti 1-2 naktis. Kol mėgausitės ramybe toli nuo civilizacijos, galite išbandyti kelias pramogas, kurias siūlo viešbutis. Jie organizuoja dienos išvykas prie krioklių, pasijodinėjimą drambliais ar pasiplaukiojimą baidarėmis. O jei norite nemokamų pramogų, siūlau kelias geriausias.

Apsilankymas Monų kaimelyje

Už viešbučio registratūros esantis tiltelis veda į monų kaimą, kur gyvena didžioji dalis viešbučio darbuotojų. Apsiaukite patogią avalynę, pasiimkite fotoaparatą ir smulkių pinigų. Vietiniai šalia savo namų pardavinėja įvairias smulkmenas – tanakos miltelius, kuriais tepa veidus, iš medžių lapų ir vietinio tabako susuktas cigaretes, įvairius žolelinius užpilus.

Užsukite ir į kaimo gale esančią monų mokyklą, jei bus, pabendraukite su mokytoju ir paremkite besimokančius vaikus. Pagalba jiems tikrai reikalinga.

Pasivaikščiojimas džiunglėmis

Jei norėsite pratęsti pasivaikščiojimą, monų kaime yra ženklai, vedantys į apžvalgos aikštelę, esančią ant paties upės vingio. Iki jos veda neilgas kelias per džiungles ir bambukų giraitę. Šalia kaimo yra ir šventykla, tačiau jos pašonėje yra ir vienuolynas. Jei nuspręsite ten apsilankyti, laikykitės drausmės ir nedrumskite vienuolių gyvenimo garsiomis kalbomis.

Pasiplaukiojimas žemyn upe

O geriausia pramoga, kurią tiesiog dievina turistai, yra maudynės upėje. Tačiau jos galimos tiek dienos metu (kol šviesu) ir tik su gelbėjimosi liemenėmis. Jas galite rasti prie viešbučio registratūros ar virtuvės. Užsidėkite vieną jų ir keliaukite iki pat namelių pabaigos, šokite į vandenį ir pasileiskite žemyn upe, kol pamatysite paskutinius namelius. Prie kiekvieno jų įrengti laipteliai, kuriais ir išlipsite iš vandens. Tik būkite atsargūs – nepaplaukite po restoranu ir nelieskite nieko, ką pamatysite plaukiant vandenyje.

Viešbutis ant upės Kwai