Pristatome žymius nudistų paplūdimius, kurie pasižymi nuostabiu peizažu, krantu bei pramogomis. Tiesa, kai kurie iš šių paplūdimių yra ypač pamėgti užsienio įžymybių.

1. „Baker“ paplūdimys, San Fransiskas. Iš šio paplūdimio atsiveria nuostabus vaizdas į Aukso vartų tiltą. Šiaurinėje, arčiausioje tilto esančioje paplūdimio dalyje galima pasirinkti – būti su drabužiais ar be, tačiau norint pasinaudoti tualetais, pikniko staliukais ar kitomis viešomis vietomis, būtina prisidengti nuogumą.

2. „Wreck“ paplūdimuys, Vankuveris, Kanada. Tai didžiausias nudistų paplūdimys Šiaurės Amerikoje, jo ilgis – 7,8 km. Tai ir vienas populiariausių paplūdimių Kanadoje. Jame stengiamasi išsaugoti augaliją ir gyvūniją, tad nenustebkite, pamatę žuvėdrų, tulžių, kurie suka lizdus gretimame miške. Čia nėra parduotuvių, restoranų, užtai daug vaikštančių pardavėjų, kurie parduoda įvairaus maisto, kremų nuo saulės ir kitų reikalingų dalykų.

Nudistų paplūdimiai

3. „Maslin“ paplūdimys, Adelaidė, Australija. Uolėtos pakrantės linija – beveik trys kilometrai. Pietinėje paplūdimio dalyje 1975 m. buvo įsteigtas pirmas legalus Australijoje nudistų paplūdimys. Kiekvieną sausį jame rengiamos Nudistų olimpinės žaidynės. Tiesa, Olimpiniam komitetui pareiškus skundą, buvo paliktas tiesiog Nudistų žaidynių pavadinimas.

4. „Plage de Tahiti“, Sen Tropezas, Prancūzija. Pirmoje 1956 m. filmo „Ir Dievas sukūrė moterį“ scenoje Brigitte Bardot nusirengė nuogai šiame paplūdimyje. Nuo tada šį paplūdimį mėgsta garsenybės, tik nesugalvokite jų fotografuoti, laikykitės oriai ir galbūt gausite kvietimą į kieno nors prabangią jachtą. Na o „Tahiti Beach hotel“ viešbutyje sezono metu paros kainos prasideda nuo 225 eurų.

5. „Praia do Pinho“, Balnearjo Kamboriu, Brazilija. Pirmasis Brazilijos nudistų paplūdimys turi ir šeimoms pritaikytų teritorijų, kuriose galima vilkėti maudymosi kostiumėlius, yra vaikų žaidimo aikštelių, dušų, barų. Nudistų paplūdimyje nepamatysite braziliškų kelnaičių su virvele – čia privalomas nuogumas, o kai kuriose paplūdimio dalyje negalima eiti vieniems vyrams. Šis paplūdimys buvo oficialiai paskelbtas nudistų paplūdimiu 1987 m., tačiau žmonėms prireikė laiko įprasti prie nuogumo – praėjus vos metams buvo suimti 25 nudistai.

6. „Es Trenc“, Majorka, Ispanija. Šis Balearų salų paplūdimys su baltu smėliu ir skaidriu, perregimu jūros vandeniu neretai lyginamas su Karibų paplūdimiais, savaitgaliais čia visada daugybė žmonių. Priešingai nei dauguma Majorkos paplūdimių, šis paplūdimys nėra susietas su kurortu, gamta jame natūralesnė, na o viduryje paplūdimio – oficiali nudistų teritorija, tiesa, ribos su įprastu paplūdimiu gana neaiškios.
Nudistų paplūdimiai
7. „Filaki“ paplūdimys, Kreta, Graikija. „Filaki“ ir „Ammoudi“ – oficialūs nudistų paplūdimiai Kretoje. Paplūdimio juosta – ne iš smėlio, o iš akmenukų, tad reikės išsinuomoti paplūdimio gultą. Būtinai apsiaukite patogius guminius batelius ar sandalus, kad galėtume apeiti visą Plakakia teritoriją – ten pamatysite mielų nedidelių olų, įlankėlių. „Filaki‘ graikiškai reiškia „kalėjimas“. Pavadinimas duotas nuo Otomanų imperijos laikų – tada Filaki kaime buvo kalėjimų.
Nudistų paplūdimiai

8. „Orient“ paplūdimys, Sen Marteno sala. Dalis šios Karibų salos oficialiai priklauso Prancūzijai, na o jos gyventojai perėmė prancūzų pomėgį į nudizmą. Visame populiariausiame paplūdimyje išvysite nuogus poilsiautojus, nors oficialiai nudistų teritorija yra tik pietinėje paplūdimio dalyje. Kai užtektinai įdegsite, galėsite apsilankyti kuriame nors iš daugelio barų, restoranų, taip pat galima paplaukioti vandens slidėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)