Iš viešbučio atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai į tankias Kenijos džiungles bei Indijos vandenyno pakrantę. Šalia nėra jokių kitų viešbučių ar didelių statinių. Aplink vien gamta, žaluma, vandenynas. Jautiesi visiškai atsiribojęs nuo civilizacijos. Iš tiesų, Watamu miestelis įsikūręs visai šalia. Vos už 10 minučių kelio vietiniu transportu.

Sužavėjo ne tik iš viešbučio atsiveriantys įspūdingi vaizdai, bet ir unikalus stilius. Namas suprojektuotas, įkvėpimo semiantis iš Barseloną garsinančių architekto Gaudi statinių. Baltas, trapus ir lengvas. Subtiliai išgaubtas ir išlenktas. Beveik be kampų ar tiesių linijų, su mažais, raitytais, per visą namą vingiuojančiais laipteliais.

Žavingas namelis medyje, džiunglių tankumyne. Išsvajotas ir sugalvotas Kenijoje garsaus vitražo dailininko – Nani Croze. Jo spalvotos, žaismingos stiklo mozaikos puošia visą namą ir stebuklingai žėri saulėje. Baltos spalvos gausa, žvilgantys stiklo ornamentai, vyraujantis minimalizmas – sukuria lengvumo ir erdvės jausmą. Tai ne viešbutis į kurį atvykstama tiesiog pernakvoti. Tai meno kūrinys, kuriame gera būti.

Namas be langų, beveik be sienų. Taip sugalvota, kad svečiai gamtos panorama galėtų grožėtis iš kiekvienos, net pačios mažiausios, namo kertelės. Viešbutis, garantuoja – bus į ką paspoksoti pietaujant, gulint lovoje, prausiantis duše ar net sėdint ant tualeto. Besibaiminantiems, kad be langų gal ir gražu, bet labai jau nepraktiška. Klystate. Namas gudriai suprojektuotas. Į atvirus miegamuosius nepatenka nei vėjas, nei lietus.

Viešbutyje lankiausi prieš šešerius metus. Keliavome su dešimties draugų grupe, todėl galėjome išsinuomoti visą namą. Nebuvome visiškai vieni. Kasdien ateidavo virėjas ir valytoja. Vakarais saugodavo vietinis sargybinis.

Per šešerius metus namas gerokai pasikeitė. Bet tikrai ne į blogąją pusę. Savininkams pavyko patobulinti namelį nesugriaunant jo unikalaus stiliaus. Namelis medyje gerokai padidėjo, pavirto į tikrą namą. Nors didesnėms keliautojų grupėms vis dar siūloma išsinuomoti vieną namo pusę, užsisakyti visą namą tampa sunkiau. Vienai grupei tiek kambarių dažniausiai per daug ir per brangu.

Praktinė informacija:

Dviviečiai kambariai su pusryčiais nuo $90, su pusryčiais ir vakariene nuo $110, su pilnu maitinimu nuo $130

Watamu miestelis – už dviejų valandų kelio automobiliu nuo Mombasa, ar valandos skrydžio iš Nairobio.

Viešbutis turi atskirą takelį į paplūdimį. Apie 120 metrų pasivaikščiojimo ir jūs jau prie vandenyno.

Visai priešais namą – koralinis rifas, norintiems nardyti su vamzdeliu. Taip pat galima užsisakyti: užsiėmimas su baidarėmis, irklentėmis, jėgos aitvarais, nardymu, gilumine žvejyba.

Viešbutyje gaminamas šviežias, skanus, sveikas maistas. Daug jūros gėrybių, žuvies, vaisių ir daržovių.

Veikia Wi-fi

Galima užsisakyti masažą