Turbūt matėte, kaip šventė Latvija. Liudininkai sakė, kad tokio džiaugsmo čia nebuvę nuo išsivadavimo iš sovietinio lagerio laikų. Ir teisingai, latviai tos šventės nusipelnė bei turi teisę ją atšvęsti kaip pridera. Džiaugsmo prideda ir tai, jog ši latvių pergalė sunervino rusus, kurie iki tol teigė, kad po to, kai pagrindinis Latvijos ledo ritulio klubas Rygos „Dinamo“ dėl agresijos Ukrainoje paliko rusų lygą, latvių ledo ritulys nudardėjo žemyn ir tapo pajuokos objektu.

Pasirodo, ne tik netapo, bet ir pasiekė savo istorinę pergalę, o Rusijos rinktinė, išmesta iš tarptautinių varžybų, gali nebent 119 kartą žaisti su Baltarusija arba pati su savimi (galėtų pasivaržyti ir Iranu ar Kirgizstanu, bet bėda, kad pastarieji nelabai žino, kaip ledas atrodo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją