Šiandien apie vieną tokį viešbutį, priklausantį „Radisson“ grupei. Viešbutis stovi ant Dauguvos upės kranto Rygoje, šalia Valdemaros tilto ir vadinasi „Park Inn by Radisson Riga Valdemara“. Visas miesto centras – už tilto, kas gal nelabai patogu, jei tikiesi išėjęs iš viešbučio surasti krūvą kavinių ar parduotuvių, užtat gana lengvai pasiekiamas pėsčiomis.

Apie „Park Inn Radisson“ tinklą esu rašiusi čia – tai yra tarsi ekonomiškasis „Radisson“ viešbučių variantas.

Tai yra antras ir paskutinis „Park Inn“ Rygoje. Baltijos šalyse tokių, mano galva, kažkaip pagailėta: Vilniuje jų yra vienas, Taline – du. Dar vienas priminimas, kad laikas skubiai plėstis ir auginti atvykstamojo turizmo sektorių, tikrai bent jau Lietuvoje. Girdėjau, jog lankytojų srautai vis dar neatsistatę į buvusius ikipandeminius kiekius. Aš čia įkišiu savo trigrašį pasakydama, kad per mažai investuojama į atvykstamojo turizmo reklamą.

Pasakyti, kaip atsistatė Talinas? Investuodamas ženklias sumas į reklaminę kampaniją. Aš pati savo akimis mačiau, kokia paveiki reklama buvo kabanti absoliučiai strateginėse, praeivių nugultose Stokholmo gatvėse. Žmonės, ekranuose išvydę Taliną, kone momentaliai traukdavosi telefonus ir užsisakydavo kelionę pas mūsų kaimynus. Norėdami pagerinti reikalus, mes privalome tą patį padaryti su Lietuva. Ir dar tik primenu, kad mes – aš – taip pat reikalaujame penkių žvaigždučių viešbučio Kaune (mano maldavimo klyksmą galite perskaityti čia)

Grįžtant prie Rygos: viešbutis stovi neįtikėtinai mažu atstumu (10 min automobiliu) nuo Rygos tarptautinio oro uosto, iš kurio tądien atvykstu.

Interjeras. Viešbutis turi 178 kambarius, kurie yra persmelkti tuo tipiniu skandinavišku santūriu suvaldytu interjeru: prigesintomis blausiomis, tegu ir ne ikėjinėmis, lempomis (viskas, kas yra „Ikea“, yra budget ir ekonomika, ir taupymas, ir netinka keturių ar daugiau žvaigždučių viešbučiams), tamsiomis brangios bei tikrai ne biudžetinės medžiagos užuolaidomis (labai patinka), tamsiai neutralios spalvos kokia nors idiotiškais rombais ar kvadratukais nusėta švariai nusiurbta viešbutine kilimine danga ir paslaptingais, ilgais koridoriais, kuriuose kartais reikia gana normaliai pasiblaškyti norint, velniai griebtų, surasti liftą.

Kambarys. Pasiėmiau standartinį kambarį, kuris yra 18 kv. m ir jame yra viskas, ko tik įmanoma užsimanyti kelionėje. Čia toks labiau pedantų rinkinys tiems, kurie, pavyzdžiui, parą neištveria be lygintuvo. Vardiju, kas yra standartiniame kambaryje: oro kondicionierius, virdulys su arbatai ar kavai tinkamu gerti rinkiniu, milžiniškas televizorius (ačiū, šitie visada gerai sueina, ypač, jei nori įsijungti mano taip dievinamas vokiškas programas. Kodėl vokiškas? Nes vokiškai, kaip sakoma, nesuprantu nė bum bum, ir tas svetimos kalbos bambėjimas fone man nuostabiai ilsina galvą. Daugiakalbių žmonių problemos).

Taip pat kambaryje standartiškai stovi seifas, lygintuvas su lyginimo lenta (aš jus myliu, ačiū) ir darbo stalas. Vonioje pūpso visi reikalingi vonios reikmenys (kas gi nemėgsta tų margaspalvių mini pakuočių ir miniatiūrinių keisto slydimo rankose muiliukų), plaukų džiovintuvas bei dušas.

Įvardiju tai, nes viešbutis savo internetiniame puslapyje yra nupiešęs ženkliuką su dušo ikona – suprask, neliksi nesiprausęs. Kaip miela. Nes mes greičiausiai tikėjomės, kad keturių žvaigždučių viešbutyje į dušą kėblinsime koridoriaus gale, o gal net į aukštą kitą trenktis reikės – kaip studentų bendrabutyje.

Mano kambaryje – vaizdas į tiltą, kurį piko valandomis skrodžia didelė galybė automobilių ir autobusų, besitaškančių cepelinine suspaustos šlapdribos mase (keliauju žiemą).

Viešbutyje taip pat galima gauti kambarį su balkonu arba su vaizdu į senamiestį – šiaip jau jėga – kaip žinia, Rygos senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulinio paveldo fondą. Galima rinktis taip pat superior ar family tipo kambarį (didesnė kvadratūra plius daugiau lovų).

Beje, apie kainas – standard numerio kaina nakčiai – 65 Eur, superior su balkonu – 85 Eur.

Žvaigždutės. Oficialus viešbučio žymėjimas – keturios žvaigždutės ir jie tikrai jas pateisina. Viešbutyje yra sporto salė bei labai didelė erdvė konferencijų salėms – šitą viešbutį matau kaip aktyvų susitikimų tašką.

Dabar pasakysiu, kas buvo ne tvarkoje.

Maistas buvo katastrofiškai nuviliantis. Mano ištikimi skaitytojai jau suprato, kad šitoje sferoje aš į kompromisus einu labai sunkiai arba, greičiau, visai neinu – arba man skanu, arba ne, ir tai pirmiausia priklauso nuo ingredientų kokybės bei elementarios meilės maistui. Belekaip į krūvą suversti pervirti, sudeginti ar gausiu majonezo sluoksniu apipilti ingredientai man netinka. Ten buvo labai blogai.

Užsisakiau dienos sriubą (dabar neatsimenu, kokia ji buvo). Atnešė man tokį buljoną, kuris buvo, panašu, gamintas iš sintetinio pirktinio kubelio, o tame skystyje plūduriavo išmirkę grybai, kurie lėkštėje plaukiojo taip liūdnai, kaip skenduoliai jūroje. Sorry not sorry, bet man tikrai labai patinka niūrus juokeliai. Sriubą tik pauosčiau, ir už ją susimokėjau, o po to nėriau į viešbučio parduotuvę pirkti trikampio sumuštinio, jogurto ir kilau į viršų į savo kambarį gydytis maisto mikrotraumos, kurią ką tik patyriau.

Kas dar mane trikdė? Tai vienas neišskirtiniausių viešbučių, kuriuose esu kada lankiusis. Kodėl? Todėl, kad bent kartą apsistojusi viešbutyje, aš iš atminties užkaborių galiu į dienos šviesą ištraukti atsiminimų apie kone kiekvieną viešbutinę patirtį, nors jų mano galvoje šimtai. Mano smegenys veikia vizualiai. Pavyzdžiui, viešbutis Malmėje, 2019 metai, gegužės mėnuo: bažnyčios varpai ir senamiesčio grindinys.

Viešbutis Helsingborge, 2020-ųjų vasara – tarptautinių vėliavų nusėta rotušė ir kava kvepianti autobusų stotis. Suprantate. O kai galvoje atsidarau stalčiuką su šiuo viešbučiu, tai tokia tuštuma ir tik ta mano aprašyta šlapdribos masė prieš akis. Nieko ypatingo.

Aptarnavimas – neturiu priekaištų, darbuotojai yra puikiai išmokyti, sustyguoti ir nuolankiai orientuoti į klientą bei svečią, kaip ir turėtų būti visuose tuo užsiimančiose įstaigose.

Mano vertinimas. Techniškai jokių pažeidimų, išskyrus tragišką maistą ir tą neišskirtinį pilkumą, nefiksavau. Išlaikant teisingumą – minus viena žvaigždė už maistą ir minus pusė žvaigždės už neįsimintinumą. Todėl mano vertinimas – trys su puse žvaigždutės.

Viešbučio informacija:
Park Inn By Radisson Valdemara Riga
Krogus iela 1, Riga
Tel +371 6347 7777
Check-in: 3:00 pm
Check-out: 12:00 pm
Minimalus amžius įsiregistruoti: 18
Nerūkymo zona
Tinklalapis čia
WiFi: taip, veikia sklandžiai
Kasdienis valymas: taip
Kambarių aptarnavimas: ne
Automobilių stovėjimo aikštelė: taip
Sporto salė: taip

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)