Šiaurės Italijos Trentino Alto Adidžės regionas yra viena naujausių vietų, kurioje įvestos taisyklės turistams. Turizmo ministras Arnoldas Schuleris pareiškė, kad regionas pasiekė ribą, kiek lankytojų gali priimti, rašoma portale „Euronews“.

Žmonėmis perpildytos vietos rojų gali paversti tikru pragaru. Visgi nesijaudinkite – yra daugybė kitų galimybių, kur galima praleisti atostogas išvengiant minios turistų.

Štai, kokios yra geriausios populiariausių Europos vietų alternatyvos.

Šurmuliuojantis naktinis gyvenimas ir kavinės: Amsterdamą iškeiskite į Leideną

Praėjusiais metais Amsterdamas pradėjo „atgrasymo kampaniją“ norėdamas nuo apsilankymo sulaikyti blogai besielgiančius turistus.

Leidenas, Nyderlandai

Jei norite išvengti būrio turistų, keliaukite į netoliese esantį Leideną. Šis nedidelis miestas gali pasigirti vingiuotais vandens keliais, žavingais namais ir gražiomis užeigomis – visa tai be milijonų lankytojų, kurie vargina Amsterdamo gyventojus. Važinėkite dviračiu medžiais apsodintomis gatvėmis, tyrinėkite 28 km ilgio kanalus (juos kerta 88 tiltai).

Leidenas garsėja savo universitetu, kuris yra seniausias Nyderlanduose. Be to, jei norėsite išvykti į didmiestį, iš šio miesto dažnai kursuoja tiesioginiai traukiniai į Amsterdamą ir Roterdamą.

Vaizdingi kalnai: išbandykite Slovėniją vietoje Šiaurės Italijos

2022 m. nedidelį Trentino Alto Adidžės regioną Šiaurės Italijoje aplankė 34 mln. turistų. Neseniai valdžios institucijos paskelbė, kad riboja prieigą prie Braisevilio ežero – vienos populiariausių regiono vietų.

Tačiau kodėl gi vietoje to neaplankius netoliese esančių Julijos Alpių? Šis aukštai iškilęs kalnų masyvas driekiasi į Slovėniją ir gali pasigirti vienais vaizdingiausių Europos peizažų – nuo krištolo skaidrumo Bohinio ežero iki snieguotų viršūnių. Triglavo nacionaliniame parke galite stovyklauti. Jei laukinė viešnagė jums nepatinka, regione taip pat yra daug prabangių viešbučių.

Slovėnija

Toliau į pietus – už kalnų – galite aplankyti Krokaro mišką, išlikusį po ledynmečio. Ši UNESCO paveldo vietovė yra viena iš paskutinių vietų Europoje, kur laisvėje klajoja lokiai, vilkai ir lūšys.

Praleiskite Amalfio pakrantę ir keliaukite į Kalabriją

Italijos Amalfio pakrantė garsėja turkio spalvos jūra, saldainių spalvos vilomis, bet kartu ir turistų grupėmis, kurios užplūsta siaurais bei vingiuotais keliais.

Violetinė pakrantė, besidriekianti nuo Palmio iki Bagnaros Italijos žemyninės dalies apačioje, siūlo ne tokį perpildytą Le Dolce Vita skonį. Ji pavadinta dėl įspūdingos spalvos, kurią tam tikru paros metu atspindi vanduo. Pakrantę juosia vienas kelias, einantis pro gyvą Strombolio ugnikalnį.

Palmio kalnuose ir pušynuose lankytojams siūloma pakvėpuoti grynu oru, o senoviniai pasivaikščiojimo takai vingiuoja per neįtikėtiną kraštovaizdį. Jei esate nardymo entuziastas, čia yra garsus nardymo centras, iš kurio galite tyrinėti Violetinės pakrantės gelmes.

Kalabrija

Jei norite skaniai pavalgyti tapų be minios žmonių, išbandykite San Sebastianą, o ne Barseloną

Katalonijos sostinėje verda naktinis gyvenimas, yra neįtikėtina architektūra ir skanus maistas. Tačiau kasmet čia apsilanko beveik 32 mln. lankytojų, todėl kai kurie vietiniai gyventojai jau pavargo nuo minios turistų.

Vietoje to geriau išbandykite San Sebastianą Baskų krašte. Paragaukite vietinių patiekalų viename iš miesto restoranų. Baskų virtuvės pagrindą sudaro ingredientai, gaunami iš Kantabrijos jūros ir vietinių ūkių bei sodų, todėl patiekalų įvairovė yra didelė.

Ispanijos paplūdimius iškeiskite į paslėptus Rytų Europos lobius

Ispanijai priklausanti Lansarotės sala paskelbė esanti „turistų prisotinta teritorija“, o Maljorka planuoja nustatyti 430 tūkst. turistinių lovų ribą. Vis dėlto saulės ištroškusiems keliautojams yra daugybė kitų galimybių.

Albanija

Albanija turi 450 km nuostabios pakrantės, kurios didžioji dalis yra mažai turistų lankoma. Albanijos Rivjera driekiasi nuo Vliorės iki Ksamilio, kur rasite turkio spalvos vandenį bei tris nedideles salas, kurias galima pasiekti maudantis.

Pakrantėje gausu pušynų ir auksinio smėlio. O jei ieškote ko nors gyvesnio, apsilankykite Dhërmi - viename ilgiausių bei populiariausių Albanijos paplūdimių.

Meno mylėtojai turėtų vykti į Genują, o ne į Veneciją

Gražus kanalų miestas susiduria su dideliu žmonių perpildymu. Venecijos vingiuoti vandens keliai dažnai būna užkimšti turistų gondolomis, o sparčiai augančios nuomos kainos išstumia paskutinius likusius vietinius gyventojus. Valdžios institucijos bando taikyti įvairius apribojimus, kad suvaldytų šią problemą, tačiau kasmet čia vis tiek apsilanko milijonai žmonių.

Jei norite ko nors kito, išbandykite Genują šiaurės vakarų Italijoje. Šiame uostamiestyje nėra kanalų, bet yra tokios pat siauros viduramžių alėjos. Kaip ir Venecijoje, čia kultūros mėgėjai turės iš ko rinktis. Nedideliame mieste gausu muziejų, daugelis jų įsikūrę senoviniuose pastatuose, kurie tokie pat gražūs, kaip ir juose saugomi šedevrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją