Nemenkai daliai pakeliauti trokštančių žmonių kylančios kainos jau tampa tikru iššūkiu, ypač dabar, kai tenka tverti padidėjusių pragyvenimo išlaidų ir infliacijos užkrautą naštą, rašo euronews.com.

Remiantis Jungtinės Karalystės pašto išleista „Pinigų atostogoms ataskaita“, Europoje yra trys vietos, kuriose atostogos atsieis gana pigiai. Kita vertus, Europoje taip pat yra šalis, laikoma brangiausia netgi pasaulio kontekste.

Pigiausios atostogų kryptys Europoje 2023-iaisiais

Kasmet leidžiama „Pinigų atostogoms ataskaita“ – tai pagal įperkamumą išrikiuotų pasaulio vietovių sąrašas. Bloga žinia ta, kad net 80 proc. pasaulio miestų ir kurortų pakilo maisto, gėrimų bei kitų turistų perkamų prekių kainos.

Siekdami išsiaiškinti, kurioje vietoje 2023-iaisiais išeitų pigiausiai paatostogauti, ataskaitos sudarytojai lygino aštuonių dažniausiai turistų perkamų prekių, įskaitant kavą, kremą nuo saulės ir trijų patiekalų pietus, kainas.

Prieinamiausia atostogų vieta – Marmaris (Turkija)

Tų, kurie nori pasidžiaugti jūra ir saule, tačiau negali per daug išlaidauti, laukia Turkijos Rivjera. Remiantis suvestinėmis, pigiausia atostogų kryptis Europoje – tai Marmaris – pajūryje įsikūręs kurortas su saulės nutvieksta prieplauka, skalaujama skaisčiai mėlyno vandens.

Pernai Marmaris buvo atsidūręs pirmoje vietoje net lyginant su kitomis pasaulio (ne tik Europos) vietomis, tačiau 2023-iaisiais, nepaisant Turkijos liros atpigimo, nukrito į antrą vietą.

Lygiai kaip daugelyje kitų vietų, kainos, lyginant su praėjusiais metais, išaugo daugiau nei dvigubai. Kalbant konkrečiau, kavos puodelis čia kainuoja 1,65 euro, o pietūs iš trijų patiekalų dviem asmenims – maždaug 45,60 euro.

Pigiausia kava – Algarvėje (Portugalija)

Jeigu smalsu, kur galima tikrai pigiai išgerti puodelį kavos, žinokite, kad šiuo atžvilgiu draugiškiausias yra Algarvės miestas Portugalijoje. „Pinigų atostogoms ataskaitoje“ šis miestas prisišliejęs prie pačių įperkamiausių, nors kainos čia net trečdaliu aukštesnės negu pernai.

Nepaisant šito, prie uolėtos pakrantės įsikūręs baltutėlaičiais namais nustatytas kurortas gali pasigirti išties pigia kava. Puodelis čia tekainuoja 92 centus, o tai yra pigiau nei bet kurioje kitoje atostogoms tinkamoje pasaulio vietoje.

 Algarvėje driekiasi net 150 km ilgio auksinė Atlanto vandenyno pakrantė, „Algarve Tourism Bureau“ nuotr

Pigiausiais maistas – Bulgarijos Saulėtame krante

Saulėtas krantas – tai prie Juodosios jūros įsikūręs Bulgarijos kurortas. Išgerti ir pavalgyti jame tikrai pavyks kur kas pigiau nei kitose Europos (taip pat pasaulio) vietose.

Puodelis kovas čia kainuoja 1,09 euro, o pietūs dviem iš trijų patiekalų ir vynas – tik kiek daugiau nei 41 eurą. Tokio pigumo nepavyktų rasti jokioje kitoje atostogautojų pamėgtoje Europos vietoje.

Bene didžiausio turistų dėmesio nusipelno vietos restoranuose siūlomi iš čia pat sugautų jūros gėrybių pagaminti patiekalai.

Didžiausią sumą tektų išleisti per atostogas Reikjavike (Islandija)

Vienas žemiausių reitingų pagal įperkamumą pasauliniame kontekste tenka Islandijos sostinei Reikjavikui.

Įspūdinga šiuolaikine architektūra ir geoterminiais baseinais garsėjančiame mieste už valgį bei gėrimus tenka pakloti didesnę sumą nei bet kurioje kitoje Europos vietoje.

Reikjavikas

Reikjavikas gali pasiūlyti kunkuliuojantį naktinį gyvenimą ir daug kitų viliojančių dalykų, bet tik tiems, kurie bus pasirengę kiek plačiau atverti piniginę. Jeigu ten nuvykę sumanysite maitintis restorane arba kavinėje, būkite nusiteikę maždaug 156 eurų sumai sąskaitoje už trijų patiekalų pietus dviem.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)