Viena iš galimybių, kaip sutaupyti tokioms kelionėms, yra atostogauti su vaiku pamokų metu. Nors mokykla tai gali vertinti kaip kliūtį vaiko mokymuisi, šia galimybe tėvai naudojasi gana dažnai. Remiantis „Flight Centre UK“ atliktos apklausos duomenimis, 67 proc. tėvų rimtai svarstytų galimybę kurį laiką neleisti vaiko į mokyklą, kad galėtų atostogauti už mažiau pinigų.

Tačiau kokios yra pasekmės?

Kada noriu, tada ilsiuosi – su tokiu tėvų požiūriu susidūrę mokytojai atsiduria nepavydėtinoje padėtyje. Toks tėvų elgesys ne tik trikdo mokymosi procesą, bet ir lemia žinių spragas, o psichologai mano, kad jis iškreipia vaikų vertybes, požiūrį į mokyklą, įsipareigojimus ir aplinką. Tiesa, tėvai nėra linkę dramatizuoti situacijos.

“Mes tuo nepiktnaudžiaujame. Per pastaruosius kelerius metus atostogavome tik vieną kartą, - sako Alina, kuri su dukra ir vyru atostogauti išvyko praėjusią gegužę. - Prieš tai pasitarėme su klasės auklėtoja, ar neplanuojami kokie nors kontroliniai darbai, parašėme prašymą direktorei ir išvažiavome savaitei pailsėti. Ji priduria, kad daugelis jos pažįstamų daro tą patį.”

Tačiau ne visose šalyse pavyksta atlikti šį triuką. Štai į kokią bėdą gali pakliūti įvairių Europos šalių tėvai, nusprendę išsivežti vaikus atostogų mokslo metų metu.

Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją