Jeigu apkeliavote daugelį Europos miestų, pats metas atsigręžti į gamtą – patikėkite, čia slepiasi didis grožis, o pramogų įvairovė stebina net didžiausius skeptikus. Kvapą gniaužiančių parkų mūsų žemyne tikrai labai daug – tereikia išsirinkti pirmąjį, apgalvoti norimas veiklas, užsisakyti nakvynę medinėje trobelėje ir atvira širdimi leistis į gamtos glėbį.

Triglavo nacionalinis parkas, Slovėnija

Vienintelis Slovėnijoje Triglavo nacionalinis parkas yra šalies vakaruose, netoli sienų su Italija ir Austrija. Nors jį lengva apžiūrėti nuo Bledo kurorto, mažo miestelio, esančio iškart už parko ribos, parko ramybę geriau pajusite, jei apsistosite jo teritorijoje. Jame esančiuose kaimeliuose nesunku rasti jaukią nakvynę viename iš medinių namelių. 

Triglavo nacionaliniame parke yra aukščiausia Slovėnijos viršukalnė – Triglavas, kurio aukštis yra 2864 m. Šiame nacionaliniame parke esančiuose kalnuose, Julijaus Alpėse, prasideda dvi pagrindinės regiono upės – Soča, įtekanti į Adrijos jūrą, ir Sava, savo vandenis plukdanti į Juodąją jūrą. Taigi čia galite leistis į žygius, pasivažinėjimus dviračiais, plaukti baidarėmis arba tiesiog irkluoti skaidriame vandenyje, kuriame atsispindi jį supančios viršukalnės. Keliaudami takeliais iki stačių miškingų kalvų viršūnių, būsite apdovanoti kvapą gniaužiančiais vaizdais.

Gran Paradizo nacionalinis parkas, Italija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją