Lietuvių jau nenustebinsime atostogomis Turkijoje, Egipte, Ispanijoje ar net egzotiškajame Tailande, bet kai pirmą kartą pigesnių atostogų norinčiai draugei pasiūliau keliauti į Albaniją, ji sureagavo pakeltu antakiu ir klausimu: „Kodėl?“

Ši šalis dar tik atrandama turistų, tačiau per pastaruosius kelerius metus ji sparčiai populiarėja tarp ieškančiųjų nuostabių saulėtų paplūdimių už kišenės neplėšančią kainą. Puiki gamta, nuostabus oras, neįprastos ekskursijos, gera virtuvė – visa tai galima rasti šioje šalyje. Tai, kad Albanija dar nėra masiškai atrasta turistų, turi įtakos ir kelionių kainoms. Čia galite patirti prabangą, neišleisdami kalno pinigų. Be to, saulė čia šviečia beveik 300 dienų per metus, todėl poilsiauti čia galima kone visus metus.

Lietuvoje veikiantys kelionių organizatoriai šioje šalyje siūlo net poilsio paketų su „viskas įskaičiuota“ maitinimu, tačiau jei neplanuojate būti užsidarę viešbutyje, tokio varianto rinktis neverta – pakaks viešbučio su įskaičiuotais pusryčiais. Šalies miestai prilyginami muziejams po atviru dangumi, o vietos kavinėse už nedidelę kainą galima surengti tikrą puotą, todėl atvykus į nepažintą kraštą būtų nuodėmė nesusipažinti su ja artimiau.

Į Albaniją reikėtų paskubėti, kol kainos šioje šalyje nepasiekė Europos lygio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)