Pernai iš Lietuvos pirmą kartą pradėti tiesioginiai skrydžiai į Italijos šiaurėje esantį Turiną. Nebrangūs pigių skrydžių bendrovės bilietai sugundė nuvykti į Alpėmis apsuptą miestą ir patikrinti, ką gali pasiūlyti nauja vieta, su Lietuva sujungta dangaus keliais.

Kadangi Italijos šiaurėje žiemą nėra labai šilta, nusprendžiau apžiūrėti kelių muziejų ekspozicijas. Pradėjusi nagrinėti mieste esančių muziejų sąrašą bei įvairių keliautojų rekomendacijas gerokai nustebau sužinojusi, kad mieste įsikūręs Egipto muziejus. Rekomendacijų aplankyti šį muziejų taip pat netrūko, todėl nuvykau jo apžiūrėti. Tiesa, jaučiausi kiek keistai viešėdama Italijoje, bet eidama į Egipto muziejų. Ar gi nebūtų keista, jei Lietuvoje būtų milžiniškas Brazilijos muziejus?

Pasirodo, panašiai kaip mes domimės Senovės Roma, romėnai domėjosi Egiptu. Žinoma, iš pradžių šis susidomėjimas buvo grynai finansinis. Tačiau jei šiandien apsilankysite Italijoje, pamatysite daugybę pavyzdžių, kaip Egipto įtaka tapo daugiau nei turtu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją