Daugeliui Sicilija asocijuojasi su mafija, nes būtent čia buvo nufilmuota daugelis legendinio filmo „Krikštatėvis“ epizodų. Tai žinodami, Saulius ir Gabrielė nuvyko į kalnų miestelyje esantį barą, kuriame buvo filmuota viena garsiausių šio filmo scenų. Baras „Bar Vitelli“, anot keliautojų, yra ko gero, vienintelė ir pagrindinė turistų traukos vieta, dėl kurios verta nusukti nuo kelio ir vingiuoti serpantinais.

Šiame bare lietuviai pirmą kartą paragavo legendinio deserto „Lemon Granita“ – citrinų šerbeto, kuris keliautojus puikiai atgaivina karštą dieną. Tai desertas pagamintas iš vandens, cukraus, citrinų sulčių ir pagardintas citrinos žievele.

Kitame mieste pora paragavo sicilietiško deserto „Canoli“. „Jo autentiškumu ir šviežumu galima nedvejoti tik tada, kai jį gamina prie akliento akių. Taip nutiko ir mums – į kavinę pakvietusi užeiti padavėja parodė kaip į specialių Cannoli sausainio vamzdelį įpurškia šviežios rikotos ir paskanina riešutais“, – pasakoja Saulius.

Po kelių desertų apsalę lietuviai išsiruošė pasivaikščioti po prabangiausio Sicilijos miesto Taorminos gatves ir netikėtai tapo vestuvių liudininkais.

„Prisėdę kavinėje prie pat bažnyčios tapome ir vestuvių komentatoriais – kaip ant delno matėsi svečių drabužiai, elgsena, dovanos jauniesiems ir sveikinimai“, – išpudžiais dalijasi pora.

Ką italai neša dovanų jaunavedžiams vietoj „vokelio“? Tai sužinosite antroje laidos „Du dydžiai po Siciliją“ dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją