1. Lastovo sala, Kroatija

Iš paukščio skrydžio matydami šią atostogų vietą, galite pamanyti, kad ji patogiai įsitaisiusi Bahamų salų pakrantėje, rašo euronews.com.

Nepaisant to, kad tai didžiausia sausumos dalis iš 47 pakrantės salų ir salelių, joje yra tik vienas viešbutis „Triton“, iš kurio atsiveria vaizdai į jūrą ir populiarus paplūdimio restoranas.

Be to, ši sala vilioja turistus, norinčius pasigrožėti žvaigždėčiausiu Europos dangumi (moksliškai patvirtinta) ir pasimėgauti saule.

2. Oronsajaus sala, Škotija

Škotijoje yra daugiau nei 790 salų, o jų būna įvairių – nuo mažyčių negyvenamų žemės lopinėlių iki didžiulių plotų, tokių kaip keltų stebuklų šalis Skajus.

Netoli Skajaus yra Oronsajaus sala – mitais apipinta žavinga, neatrasta gamtos priebėga.

Jei pavyks tinkamai pasirinkti laiką, dėl potvynių ir atoslūgių iš Skajaus į Oronsajaus salą galima nueiti pėsčiomis per pylimą, o tai tik dar labiau padidina salos mistiškumą. Įsitikinkite, kad kelionę pasirinkote tinkamu laiku, nes turbūt nenorite įstrigti, nebent planuojate stovyklauti laukinėje gamtoje.

3. Gozo, Malta

Maltos gyventojai Gozo salą laiko kaimiškąja salos seserimi. Ją galima pasiekti keltu vos per 25 minutes iš pagrindinio šiaurinio Maltos uosto.

Mitais apipintose Gozo gatvelėse rasite barokinės architektūros statinių, vedančių prie prekystalių, kuriuose siūlomos vietinio aliejaus, vyno ir duonos degustacijos.

Gozo sala taip pat populiari tarp narų, kurie mėgsta keliauti po daugybę povandeninių urvų.

4. Porkerolio sala, Prancūzija

Šiame septynių kilometrų ilgio žemės ruože prie Rivjeros krantų kalvas keičia smėlėtos pakrantės, kurios vasaros mėnesiais traukia lankytojų laivus. Kas galėtų juos kaltinti, kai temperatūra siekia 30 laipsnių šilumos, o vanduo toks žydras?

Port-Kroso nacionalinis parkas – pagrindinis ramybės gamtos mylėtojų traukos objektas, apimantis didžiąją dalį salos žemyninės dalies ir iki smulkmenų saugomas vyriausybės.

5. Formentera, Balearai

Mažiausios Ispanijos Balearų salos tampa vis geriau pažįstamos turistams, ieškantiems užuovėjos nuo netoliese esančios Ibizos naktinio gyvenimo. Dėl balto smėlio paplūdimių ir gintarinių saulėlydžių tai puiki vieta pabėgti nuo vakarėlių salos beprotybės.

Šioje saloje turistai gali tikėtis paragauti geriausių Viduržemio jūros regiono patiekalų, kuriuos siūlo čia esančios vietinės užkandinės. Siūlomi įvairių kainų patiekalai – nuo gausių tapų iki šviežiai sugautų jūros gėrybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)