Kadangi Rusijoje tokių žmonių yra dauguma, uždarę sienas visiems nieko pernelyg nenuskriausime. Estų ministras išvis perdavė rusams, kad Estijoje jie nėra laukiami. Anot jo, tarp rusų turistų dažnai pasitaiko asmenų, kurių atvykimo tikslas yra kenkti mūsų šalių stabilumui ir saugumui.
Esu matęs apklausą, kurios metu Lietuvos žmonės galėjo pasisakyti pritaria ar ne tokiam valdžios sprendimui. Vieni pritarė, kiti aiškino, kad tokiu sprendimu nieko nepasieksime, treti verkšleno, jog dabar rusai pinigų neatveš. Tokiems noriu pasakyti, jog dabartiniai iššūkiai mūsų regione jau seniai nebėra tik pinigų klausimas. Tai yra valstybės išlikimo klausimas. Jums nepakanka Ukrainos pavyzdžio? Pas mus gali būti kažkas panašaus, jei nesisaugosime. Nieko baisaus, jog rusai nebeatvažiuos į Palangą. Kitą vasarą juos pakeis ukrainiečiai. O gal ir tos šlykščios rusiškos muzikos nebeliks viešojoje erdvėje. Nepatikėsite, bet ji, į vatą linkusiose Palangos užeigėlėse, vis dar periodiškai suskamba, pats girdėjau.

Žinoma, norėtųsi, jog sprendimą dėl sienų uždarymo solidariai priimtų visa Europos Sąjunga, arba bent jau Suomija prisidėtų (tokiu atveju rusai apskritai negalėtų sausumos keliu pasiekti ES teritorijos) bet matyt, jo teks kiek palaukti, nes sprendimai ES priimami lėtai. Bet priimami. Labai maloniai nustebau, kad šis didžiulis biurokratinis aparatas, Rusijos agresijos Ukrainoje atveju, užsisuko palyginus greitai bei solidariai ir parama Ukrainai, nors ir užtrukusi, pajudėjo.

O žinote kokia šalis Ukrainai teikia daugiausiai paramos? Bendrais skaičiais, be abejo, labai užtikrintai pirmauja JAV, už ką mes joms dėkojame, mylime ir tikime, kad jos nepaliks nelaimėje ir mūsų. O žinote kas antroje vietoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)